Bíró Szabolcs: Sub Rosa

Posted on 2012. február 16. csütörtök Szerző:

0


Sub Rosa - borítóA templomos lovagok titkát évszázadok óta próbálják megfejteni. Történészek, valláskutatók, kalandorok. Kik is voltak ők valójában? Mitikus hősök, Jedi-lovagokhoz hasonló harcművészek, varázslók, alkimisták, súlyos titkok őrzői, ősi vallások örökösei, világrengető összeesküvések kiötlői?

Ennek az izgató és – mint kiderül – veszedelmes titoknak a nyomába ered a fiatal prágai antikvárius, aki egy nap különös megrendelést kap: kis cédulát hagynak az asztalán, rajta egy telefonszámmal és a Sub Rosa felirattal. Az antikvárius megpróbálja felkutatni az ismeretlen könyvet a száztornyú arany Prága kusza labirintusában, de lassan rá kell ébrednie, hogy a titokzatos mű vagy nem létezik, vagy valakik nem akarják, hogy létezzen. Csehország, Svájc, Ausztria és Magyarország titokzatos, történelmi helyszínein követi a nyomokat, miközben furcsa alakok és egy gyönyörű szőke nő keresztezi az útját, és mindegyikük egyet akar: a templomosok titkát, a tiltott tudást, a Sub Rosát.

Bíró Szabolcs Umberto Ecó-i ihletésű, lélegzetelállítóan izgalmas művészettörténeti thrillere tisztelgés a könyvek és Európa szellemi-kulturális öröksége előtt. Az eddig Francis W. Scott álnéven publikáló fiatal író regényében bizonyára Steve Berry és Carlos Ruiz Zafón rajongói sem fognak csalódni.

Ulpius-ház Kiadó, 2012

ISBN 978 963 254 4458

A könyv trailere:

A film készítője Gerő János (Moony Cinema)