Trevor Baker: Dave Gahan & Depeche Mode

Posted on 2012. január 31. kedd Szerző:

2


Dave Gahan &.. -borítóDave Gahan helye ott van a rockzene ikonjainak panoptikumában Jimi Hendrix, John Lennon, Freddy Mercury és a többi nagyság mellett. Csak éppen van egy kis különbség: Dave Gahan egy olyan ritka szerencsés rocksztár, akit egyrészt újraélesztettek, másrészt pedig ennek következtében az életmódját is meg tudta változtatni.

A kisvárosi fiú nagykanállal kajálta az élvezeteket, s közben nem vette észre, a Depeche Mode-dal elért elképzelhetetlen sikerek 1995-re teljesen kifacsarták őt. Ebből a feneketlen mélységből volt visszaút: az énekes megküzdött a démonaival, s ráadásként az együttes mellett még szólókarrierjét is kiépítette. A harcból győztesként került ki, s még karrierjét sem kellett feladnia.

A könyvben a Guardian szakírója elsőként tekinti át, miképpen emelkedett ki Dave Gahan Essexből, aztán pedig zenésztársai árnyékából. Egy különleges történet az övé, korunk meghatározó együttesének legmeghatározóbb figurájáról. Rengeteg exkluzív képpel, köztük magyar rajongók fotóival illusztrálva.

Fordította: Szántai Zita, Szántai Zsolt

Bővebben a könyvről: Ilyen ez a popszakma

Silenos Kiadó, 2011

ISBN 978 963 894 0704