Három színház kéri támogatók segítségét | MagNet Bank kampány

Posted on 2020. október 15. csütörtök Szerző:

0


Xénia |

A Baltazár Színház, a Gólem Színház és a Miskolci Nemzeti Színház is a támogatható szervezetek listájára került 2020-ban a Közösségi Adományozási Programban.

A 2019/2020-as évad nagy nehézségek elé állította a magyar színházakat (is). A koronavírus járvány miatt az évad második fele gyakorlatilag elmaradt, a próbák és az új bemutatók eltolódtak. A magyar színházak hatalmas erőbedobással igyekeznek rugalmasan alkalmazkodni az új helyzethez, ám a világjárvány még mindig tart, és ez folyamatos nehézségek elé állítja az összes hazai színjátszó helyet a 2020/2021-es évadban is. Nincs ez másképp a Baltazár Színház, a Gólem Színház és a Miskolci Nemzeti Színház esetében sem. A jó hír az, hogy most segíthetünk nekik, ráadásul mindez egyetlen forintunkba sem kerül.

Ki segíthet, hogyan segíthet?

A MagNet Bank Közösségi Adományozási Programjában minden évben felajánlja nyereségének 10%-át civil szervezetek számára. A rájuk eső nyereségrészről pedig az ügyfelek rendelkeznek pár egyszerű lépésben, a netbankjukba belépve október 28-ig. Az egyes szervezetek maximum egymillió forintot gyűjthetnek abban az esetben, ha elég ügyfél rendelkezik a javukra. A színházaknak segíteni tehát ebben a kampányban kizárólag a bank ügyfelei tudnak.

Mit támogathatnak?

Felajánlásukkal az ügyfelek nemcsak egyszerűen a színházakat támogathatják, hanem három remek projektet is. Olyan ügyek ezek, amelyek e pillanatban nagyon fontosak a társulatok számára, és amelyekhez nagy szükségük van az adományozók segítségére.

A Baltazár Színház új előadásra gyűjt

A világjárvány kaotikus és kiszámíthatatlan időszaka hívta elő a Baltazár Színház alkotóiból tervezett új előadásuk témáját. A világot tartó oszlopok című előadás arra törekszik majd, hogy a művészet nyelvén mutasson fel egy lehetséges alternatívát a felelősségvállalásra. Az előadás azt kívánja megmutatni, hogy milyennek szeretné látni a Baltazár Színház a jövőt. Választ keres arra, hogy melyek azok az értékek, amelyek világunkat talán élhetőbbé, boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá tehetik.

Vörös István: Az üstökös – Kovács Panka (Baltazár Színház)

A Gólem Színház felújításra gyűjt

2020 őszén a Csányi utca 3-ban nyílik meg a Budapesti Zsidó Előadó-művészeti Központ. Az egykori kekszgyártó pékség helyén, egy év múlva, a felújítás után helyet kap itt minden, ami belefér a zsidó tematikájú előadó-művészet körébe. Az ingatlant az Erzsébetvárosi Önkormányzat közszolgáltatási szerződés keretében adta a Gólemnek használatba, és a bontási munkálatokat is saját költségén végezte el. A felújítás további része a Gólem feladata és költsége.

Anat Gov: Jaj Istenem – Kálid Artúr, Gryllus Dorka (Gólem Színház)

A Miskolci Nemzeti Színház
zöld színház projektre gyűjt

A Miskolci Nemzeti Színház egy olyan feladatot választott, amely a 21. század legfőbb problémáját, a klímakatasztrófát igyekszik – legalább intézményi szinten – mérsékelni. A Jövő Nézőiért elnevezésű projektjével saját tapasztalatait, illetve az úgynevezett zöld intézménnyé válásának útját szeretné mintaként továbbadni a környezetvédelem iránt elkötelezett kulturális intézmények számára. Céljuk a jövőben a lehető legkisebb öko-lábnyom elérése, környezettudatos energetikai fejlesztések, a kommunális hulladék minimálisra csökkentése és a környezettudatosság elsőbbsége az üzemeltetésben. A projekt részei emellett a tematikus beszélgetések, a kiállítások és szemléletformáló (ún. öko-érzékenyítő) programok fejlesztése. (A zöld színházi mozgalomhoz mostanra kilenc másik színház is csatlakozott.)

Stein – Bock – Harnick: Hegedűs a háztetőn (Miskolci Nemzeti Színház)

(x)

Posted in: Felhívások