Juan Gabriel Vásquez: Informátorok

Posted on 2012. július 25. szerda Szerző:

0


A Kolumbiában játszódó regény már vagy tucatnyi országban megjelent, a kritikusok a legnagyobb elragadtatással írnak róla. A kiváló latin-amerikai író műve különleges, titokzatos, árnyakkal és rejtelmekkel teli.

A hazánkban is közkedvelt Nobel-díjas író, Mario Vargas Llosa így dicséri: „a latin-amerikai irodalom egyik legeredetibb új hangja. Az Informátorok rendkívüli erejű történet, egyszerre tanúsítja Vásquez képzeletének gazdagságát és prózájának eleganciáját, finomságát”.

Vásquez egy történelmi dokumentum hitelességével és egy thriller ritmusával, briliáns és felejthetetlen eszközökkel mutatja be, milyen mély sebeket képes ejteni a félelem és a gyanú, az árulás és a magamentés a baráti és a rokoni kapcsolatokban. Az Informátorok magával ragadó és bonyolult szövésű regény, amely még akkor is kérdéseket vet fel az olvasóban, amikor az már rég elolvasta a könyv utolsó lapját is… – Johnnie Craig, The Irish Post, Dublin

Vásquez biztos kézzel és ragyogó tehetséggel bánik elektromos töltésű anyagával. Ezzel a megrázó könyvével Vásquez nagyon közel jutott hozzá, hogy adott pillanatban ő vegye át a fáklyát Gabriel García Márqueztől. – William Brett, The Spectator, London

Juan Gabriel Vásquez Kolumbia fővárosában, Bogotában született 1973-ban. A párizsi Sorbonne-on tanult. 1999 óta Barcelonában él.

Fordította: Imrei Andrea

Ab Ovo Kiadó, 2012

ISBN 978 963 937 8872