Karin Fossum: Aki mást szeret

Posted on 2012. május 28. hétfő Szerző:

0


Aki mást szeret - borítóA szokatlanul meleg szeptemberi napon egy kiránduló házaspár, Kristine és Reinhardt szeli keresztül a nyugalmat árasztó őszi erdőt. Váratlanul szembetalálkoznak egy nyilvánvalóan zaklatott férfival, aki szokatlan módon nem fogadja Kristine kedves mosolyát, sőt láthatóan sietős léptekkel távozik. Miközben a pár folytatja útját, szörnyű felfedezést tesz: a bokrok tövében megpillantanak egy élettelen testet – egy gyermek holttestét. Ebben a pillanatban életük gyökeresen megváltozik. Hogy mi okozta a kisfiú halálát? – eleinte még Konrad Sejer, a tapasztalt idős felügyelő sem tudja megmondani.

Ám egyben biztos: a tettes pedofil. Telik-múlik az idő, s a kérdések továbbra is megválaszolatlanul feszülnek a levegőben. A látszólag békés vidéki közösség és a környékbeli gyerekek még fel sem ocsúdtak tragédiából, amikor újabb kisfiú tűnik el.

“Fossum szikár, éles prózájában a hagyományos rendőrségi nyomozás a zaklatott elmék érzékeny vizsgálatába fordul. Az sem kerüli el a figyelmét, ahogy a társadalom szemléli a problémás embereket Fossum a lélektani feszültségkeltés mestere.” – (The New York Times)

Eredeti cím: Den som elsker noe annet

Fordította: Patat Bence

Scolar Kiadó, 2012

ISBN: 978 963 244 3249