Martin James: Dave Grohl – Nirvana, Foo Fighters és egyéb kalandok

Posted on 2012. március 21. szerda Szerző:

0


Dave Grohl - borítóA Nirvana és Kurt Cobain legenda. Dave Grohl is a legenda része, még mindig az. De mit kezd magával a világ legmenőbb együttesének a dobosa, ha nem szeretné élete végéig a saját legendás köldökét bámulni?

Dave Grohlnak, ahogy életében sokszor, az egyik kedvenc dobos vicce mutatott utat: Mi a dobos utolsó mondata, mielőtt kirúgnák a zenekarból? Hé, srácok, van pár dalom, amiket elpróbálhatnánk! Martin James zenei újságíró, szerkesztő (Melody Maker) áttekinti Dave Grohl pályáját a kétségekkel teli punk évektől kezdve, átveszi az egész mocskos és mégis megkerülhetetlen Nirvana-sztorit, ami után számtalan kaland következett: a Queens of the Stone Age és Killing Joke zenekarokkal, a saját heavy metal projektjével, a Probottal, plusz mindezeket átölelve és megkoronázva a Foo Fightersszel.

»Ez a könyv tökéletesen összegezve írja le Dave egyértelmű hatását a világ zenéire.« (nirvanaworld.com)

»Nagyon rendben van, laza és informatív. A könyv első fejezetei hihetetlenül lenyűgöző betekintést engednek a 80-as évekbeli Wahington DC politikai töltettel dúsított punk-rock szcénájába.« (The Guardian)

»Tökéletesen alapos összegzés, különösen a korai punk évek tartalmas áttekintése nagyon magával ragadó.« (Kerrang!)

Fordította: Szente Thomas

Bővebben a könyvről: Sose add fel, ne hódolj be!

Silenos Könyvkiadó, 2011

ISBN 978 963 894 0711