Ferdinand von Schirach: Ártatlan? – Újabb meglepő bűnügyi estek

Posted on 2012. február 14. kedd Szerző:

0


Ártatlan? - borítóEgy férfi börtönbüntetés helyett új fogakat kap karácsonyra. Egy fiút majdnem halálra kínoznak az illuminátusok társasága nevében. Egy fúvószenekarban játszó kilenc derék polgár tönkreteszi egy lány életét, és egyiküknek sem kell megbűnhődnie.

Ferdinand von Schirach 1994 óta védőügyvédként dolgozik Berlinben. Védelmük ellátására iparmágnások, hírességek és az alvilág tagjai kérik fel, de egészen átlagos emberek is. Bűnös? 11 meglepő bűnügyi eset címen megjelent bemutatkozó könyvével 2009-ben egy csapásra Európa-szerte ismert író lett, 2011-ben az amerikai közönség is felfedezte. Történetei szikár líraiságukról, filmszerűen felvillanó jeleneteikről ismertek és nem utolsósorban arról, hogy egytől egyig valós esetek ihlették őket. Első kötetének egyik történetéből film is készült Németországban, melyet 2012-ben mutatnak be.

Von Schirach keze alatt irodalommá lesz a büntetőeljárás. Csendesen, de határozottan teszi fel a kérdéseit jóról és rosszról, bűnről és ártatlanságról, s valamennyiünk közös erkölcsi felelősségéről.

Fordította: Várnai Péter

Bővebben a könyvről: Az egyszeri ember esetei

Olvass bele: Novella a kötetből

Partvonal Kiadó, 2011

ISBN 978 963 991 0782