Haverom a messiás | Színdarab készült a Biff evangéliumából

Posted on 2012. január 12. csütörtök Szerző:

0


olvassbele.com

Egyedülálló sikert ért el a Spirit Színház. A világon először és utoljára kapta meg a társulat Christopher Moore Biff evangéliuma című kultuszkönyvének a színpadi előadásjogát hat hónapra. A Haverom a messiás című adaptáció december 31-én tartott ősbemutatóját június végéig további 24 előadás követi még.

Haverom a Messiás

»Egy több mint 500 oldalas könyvből csináltunk Perczel Enikő dramaturggal egy 85 oldalas szövegkönyvet. Tehát sok mindent kénytelenek voltunk kihagyni. Úgy fogalmaztam meg magunknak, hogy le kellett rágnunk a jobb kezünket ahhoz, hogy legalább a bal megmaradjon. Viszont a könyvből áradó szabadság és szeretet mindenképpen látható és érezhető lesz az előadások során. A könyv rajongóit így azzal tudom biztatni, hogy bár sok rész kimarad – akár kedvenc részek is –, de a lényeg, a pofátlanság és a végtelen naivitás furcsa elegye megmarad« – mondta Makranczi Zalán, a színdarab rendezője. Az előadások nem korlátozódnak a fővárosra, ahogy a rajongók sem. Várhatóan lesznek vidéki bemutatók is.

Christopher Moore Biff evangéliuma című regénye mindmáig alapvetésnek számít a humor és szatíra kedvelői közt. A kötetet többször újra kellett nyomni (legutóbb decemberben), mert mindig hamar elfogy, miközben újabb területeket és olvasói köröket hódít meg. Például mára van olyan gimnázium is, ahol már kötelező olvasmány. A Spirit Színház színdarabja így nem csak megkerülhetetlen látnivaló mindenkinek, aki imádja a regényt, hanem igazi különlegesség is, hiszen a világon sehol másutt nem készült belőle színházi adaptáció – és a jövőben már nem is fog.

Az előadás jelenleg ismert időpontjai: 2012. február 9. (csütörtök) és február 15. (szerda), 19:00 óra,

A helyszín mindkétszer a Millenáris Fogadó Padlás (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.)

A további dátumokról a színdarab Facebook-oldalán lehet majd tájékozódni.

Bővebben a könyvről: Lökött, mégis lehetséges

Olvass bele: Részlet a könyvből

Adatok: A könyv fülszövege