Kapd le a saját házicukid! | A Corvina Kiadó fotó- és filmpályázata

Posted on 2021. november 10. szerda Szerző:

0


Olvastad már A házicukik mókás élete című könyvet? – kérdezi a Corvina Kiadó. – Ha nem, még pótolhatod! De addig is lehetsz kreatív: ha van egy (vagy több) igazán bolondos háziállatod, aki mellett soha nem lehet unatkozni, te vagy a mi emberünk! A házicuki lehet kutya, macska, nyúl, hörcsög, tengerimalac, ló, dinoszaurusz… (a folytatás lejjebb olvasható)

Elöljáróban: fél-gazdája voltam átmenetileg egy kedves, bolondos, szófogadatlan kutyának, aki Pierre Cardin (fekete-szürke) stílusa szerint öltözködött, és pedigréjét, illetve rasszát tekintve ócsai juhász (Canis lupus familiaris, var. ochaiensis) volt. Ugyanis valaki rájött, hogy az ócsai juhásznak is ilyen van. Szerda lett a neve, mert az Ordzsonikidzét és a Brezsnyevet a másik fél-gazdája elutasította.

Sokkal később és egy másik csillagállásban achátcsigával osztottuk meg az élet- és lakóterünket. Ideális házikedvenc az Achatina fulica (kettő is elfér egy ötliteres uborkakovászoló üvegben), elég neki némi föld, salátalevél, tojáshéj; nem nyálkás, nem jár alom mellé pisilni, nem kell sétáltatni, nem tépi ki magát a kezemből, ha másik csigát lát, amúgy férfitenyérnyi, és ha véget ért csigaléte, lakóháza szépen díszíti a könyvespolcot. De a továbbiakat nem tudtam volna megcsinálni velük. (BJI)

(folytatás) Örökítsd meg őt, készíts róla egy rövid videót vagy képet – a lényeg, hogy valami nagyon mókás dolgot csináljon a felvételen!

A képet vagy videót töltsd fel a Facebook-, Instagram- vagy TikTok-oldaladra. Ne felejtsd el megjelölni: #házicukik_mókás_élete #corvinakiadó #kedvenc_állatom!

A feltöltés után a fotót küldd el a koch.andrea@lira.hu e-mail címre, ha kisvideót/filmet csináltál, akkor töltsd fel a YouTube-ra is, és a videó linkjét e-mailben küldd el.

Díjazás

1. helyezett: 25.000 forint értékben választhat a Corvina Kiadó könyveiből
2. helyezett: 20.000 forint értékben választhat a Corvina Kiadó könyveiből
3. helyezett: 15.000 forint értékben választhat a Corvina Kiadó könyveiből

Az első tíz helyezett pedig megnyeri James Campbell és Rob Jones: A házicukik mókás élete című könyvét. Fordította és közben rengeteget nevetett: Maros András.

Beküldési határidő: 2021. november 19. 20:00 óra

A pályázatok értékelése, díjazás

Zsűri: Karcagi Klára, a Corvina Kiadó művészeti vezetője, Király Levente, a Corvina Kiadó igazgatója, Székelyhidi Zsolt, a Corvina Kiadó műszaki vezetője.

A pályázatra beküldött képeket a Corvina Kiadó jogosult a honlapján, Facebook- és Instagram- oldalán, az alkotó megnevezésével megjelentetni.

Mikor és hogyan lehet a pályázatot benyújtani?

E-mailen a koch.andrea@lira.hu címre kell beküldeni „Házicukik pályázat” tárgyi megjelöléssel a fotókat és/vagy a film linkjét, valamint fel kell tölteni az alkotásokat a pályázó Facebook-, Instagram vagy TikTok-oldalára az alábbi hashtag jelzésekkel: #házicukik_mókás_élete #corvinakiadó #kedvencállatom

Ki pályázhat?

A pályázaton 14. életévüket betöltött személyek vehetnek részt.

Fontos részletek

Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük. Csak saját, a pályázó által készített alkotás nevezhető. Csak olyan fotóval vagy filmmel lehet pályázni, amit még nem publikáltak máshol. Egy pályázó maximum 2 képet (a képek 2-7 MB méretűek lehetnek, JPG formátumban) és 2 filmet (a film időtartama max. 1 perc lehet) küldhet be.
A fotók manipulálása nem engedélyezett, azonban nem számít manipulálásnak a fekete-fehér fotó, a kis mértékű színkorrekció és a kép kisebb megvágása. A film címe legyen rövid és kifejező, és kerüljön fel a film elejére. Nem érdekes, hogy a film milyen technikával készül, azonban fontos, hogy a külső szemlélő számára a hang érthető, a kép jól látható legyen.

Nevezési díj nincs.

Kérdés esetén a Kiadó a leveleket a koch.andrea@lira.hu e-mail címre várja.

Posted in: OLVASÓ, pályázatok