Fesztiválköltészet | Zoltán Áron a VerShaker csatornára invitál

Posted on 2021. szeptember 4. szombat Szerző:

0


Xénia |

Új sorozatot indít a VerShaker, Zoltán Áron Junior Príma-díjas színművész költészet témájú YouTube-csatornája. A sorozatban színművész vendége lesz Vecsei H. Miklós, Wunderlich József, Fesztbaum Béla, Orosz Ákos, Csapó Attila, Tóth András, továbbá Weiner Sennyey Tibor költő. A műsorokat közönség előtt rögzítették a Művészetek Völgyében.

A pandémia idején indult YouTube-csatorna videóiban számos ismert színművész mondta el kedvenc versét és beszélgetett róla a csatornát fémjelző bensőséges stílusban a műsor házigazdájával. A korlátozások feloldásának köszönhetően idén nyáron ezek a műsorok már közönség előtt, a Művészetek Völgyében születhettek meg, a POKET zsebkönyvek udvarában.

Zoltán Áron * Vecsei H. Miklós

„Nem gondoltam volna, hogy egy költészet témájú beszélgetés ilyen jól megállja a helyét egy nyári fesztivál forgatagában. De én emlékszem kiskoromból arra, hogy a Művészetek Völgye mindig is olyan fesztivál volt, ahol sokkal nagyobb teret kaptak az ilyenfajta intimebb, elmélkedősebb programok, ezért mertük meghirdetni a VerShaker Offline-t is. – nyilatkozott Zoltán Áron. – Végig telt házunk volt a VerShaker műsorain.”

A fesztiválon rögzített videókat szeptember 4-étől kéthetente teszik nyilvánossá az alkotók. A sorozat kísérőzenéit Wunderlich József Junior Príma-díjas színművész, zenész írja, a felvételeket Andella Mirtill filmrendező készítette. Itt látható a sorozat trailere.

Az első epizódban Vecsei H. Miklós mondja el Nagy László József Attila! című versét, és annak kapcsán beszélget a műsor házigazdájával József Attiláról, a Mondjad Atikám! előadásról, és a költészetről. A videó ezen a linken érhető el.

„Mindenkinek van itt egy szívszakadása. És ha most egyesével idejönnétek – mint a Szigeten a rabbihoz –, akkor minden szívszakadásra tudnék mondani egy József Attila-verset, vagy levelet” – mondja Vecsei a beszélgetésben tréfásan, mégis érzékletesen.

A sorozat tervezett bemutatói:

2021. szeptember 18. VerShaker × Kettőspont Színház & Spirituális ügynökség
Különkiadás a reSTART feszt keretében (részletek)

2021. október 1. (Kivételesen pénteki nap, A zene világnapja) Versmegzenésítés challenge
Játékosok: Orosz Ákos, Tóth András és Zoltán Áron

2021. október 16. Wunderlich József: Dalszöveg és színészköltészet

2021. október 30. Fesztbaum Béla: Boldog, szomorú dal
Fesztbaum Béla önálló estje Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső írásaiból
Ezek most részletek, de reméljük, hogy még sokszor fogja játszani!

2021. november 13. Weiner Sennyey Tibor: A vers mágiája

2021. november 27. Csapó Attila: Pilinszky János: Fabula * A SztalkerSuli diákjai: Pilinszky: Kalandozás a tükörben (rendező: Csapó Attila)
Dupla epizód Pilinszky János születésének 100. évfordulóján