Vladimir Szorokin: 23 000

Posted on 2011. december 12. hétfő Szerző:

0


23 000 - címlapA „Jég-trilógia” zárókötete a 23 000. Az egyetlen számból álló cím sokaságot takar, a Fény Testvériségének teljes létszámát.

Tagjai Szorokin trilógiájának első részében bemutatott ösvényen, azaz Bro útján haladnak – úgy, ahogyan az időrendben második részben, a kultuszművé vált A jég című regényben is tették.

A végkifejlet felé tartanak. Amely ezúttal az emberrablás üldözéses rémálmán, szörnyűséges kényszermunkára késztetett áldozatok kínkeserves életén és kalandos menekülésén keresztül közeleg, s két, hozzátartozóikat elveszített fiatal világméretű nyomozása kis híján fényt is derít rá.

Akárcsak a lakott világot benépesítő lények mindegyike, a két fiatal is csaknem puszta eszköz a Testvériség átgondolt tervében. A Testvériségében, amely utolsó tagjait gyűjti kitartó szorgalommal, emberi lények átalakításával, a remény köreinek megalkotásával. Majd amikor egybegyűlt a 23 000 kiválasztott, visszavonul mind, hogy kiküszöböljék a teremtés egyetlen, legnagyobb hibáját…

Szorokin, a meghökkentés nagymestere egy lélegzetelállítóan izgalmas sci-fi thrillerrel zárja trilógiáját, már a műfajjal és formával is meglepve olvasóit. A regény önállóan is kerek egész, ugyanakkor egy nagy „csavarral” végül szinte az ellenkezőjére fordítja mindazt, amit az előző két könyv sugallt.

Fordította: Holka László

Bővebben a könyvről: A Kis herceg szekta (Szorokin Jég-trilógiájáról)

Olvass bele: Részlet a könyvből

Gondolat Kiadó / Gondolat Világirodalmi Sorozat, 2009

ISBN: 9789636931339