Különleges kiadvány, különleges ajándék | Petőfi Sándor összes költeményei – reprint kiadásban

Posted on 2024. március 16. szombat Szerző:

0


BJI |

A legnagyobb magyar költő, Petőfi Sándor az 1822. december 31-éről 1823. január 1-jére virradó éjszakán született. A két év előtti jubileum alkalmából a Tinta Könyvkiadó reprintben megjelentette a Petőfi Sándor összes költeményei című képes kiadványt. Napjainkban különösen fontos, hogy Petőfiről olyan képet kapjunk, amilyennek őt kortársai ismerhették, és hogy a 19. század művészeinek alkotásai is emlékezetünkbe vésődjenek. A kötet korabeli, 830 oldalas kiadása ma már az árveréseken igen magas árat ér el.

A kötet először 1879-ben jelent meg. A hazai művészek közül számosan vettek részt a versek illusztrálásában. A versek első kezdőbetűje minden alkalommal a kor ízlésének megfelelő, egyedi tervezésű, díszes iniciálé. A kiadványban megtalálható a költő fekete-fehér rézfénynyomatú arcképe is, amely Barabás Miklós rajza után készült.

Különleges élményt nyújt a bordó élmetszéssel, arany és dombornyomással manuálisan, kis példányszámban készült reprezentatív, az eredetihez hű reprint képes kiadvány lapozgatása. Az olvasó örömmel bukkan rá a jól ismert és népszerű versekre. A mai kor emberének is csemege Petőfi Sándor képekkel illusztrált, kevésbé ismert költeményeinek böngészése.

Barabás Miklós: Petőfi

Nagyszerű és elegáns ajándék, minden házi könyvtár becses darabja.

A kiadványról további képek láthatók a Tinta Kiadó oldalán

A kötet minden példánya egyedi gyártással, korszerű technológiával készül, ezért a megrendelésekor célszerű figyelembe venni, hogy előállítása esetenként hosszabb időt igényel.

Petőfi Sándor összes költeményei (díszkiadás)
Tinta Kiadó, Budapest, 2022
830 oldal, teljes ár 30.000 Ft
Kedvezményes ár a kiadónál 24.000 Ft