Kórusgála a Margitszigeten | Jubilál a Szent Efrém Férfikar

Posted on 2022. május 25. szerda Szerző:

0


Xénia |

Az együttes 300 fellépővel énekel együtt,
a sztárvendég: Victor Solomon

Nagyszabású gálakoncerttel ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját június 11-én a Szent Efrém Férfikar, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttesét húsz évvel ezelőtt indította útjára a Liszt-díjas Érdemes művész, Bubnó Tamás. A sokszorosan díjazott férfikar pályafutása két évtizede alatt sikerrel koncertezett a világ négy kontinensén, több mint harminc országban.

Június 11-i fellépésük a Margitszigeten egyben nagyszabású kórusgála. A Férfikar azokkal a kórusokkal együtt lép színpadra, amelyekkel az elmúlt években meghatározó művészi együttműködést alakított ki. Mindezt a szimfonikus zenekari kíséret és a különleges látvány elemek varázsolják még színesebbé, és ünnepibbé.

A koncert a kora középkortól a gospelen át, a modern slágerekig ívelő, és kizárólag erre az alkalomra írt feldolgozásokkal teli zenei utazásnak készül. Háromszáz énekes ünnepel együtt a kiváló énekegyüttessel. A sztárvendég a 2021-es The Voice mágikus hangú gospel énekes finalistája, Victor Solomon, aki Amerikából érkezik, hogy közösen ünnepeljen a Szent Efrém férfikarral.

A koncerten megszólal a Trónok harca és a Shakespeare korabeli Greensleeves dallamból komponált szimfonikus zenekari mű, a férfikar a Swing à la Djangóval közösen adja elő Mozart Török indulójának a népszerű feldolgozását, amibe belerejtették a ’90-es évek török pop koronázatlan királyának, Tarkannak két slágerét is.

Victor Solomonnal megidézik az észak-amerikai gospel-kultúrát: amerikai népdaltól az énekes saját szerzeményein át Leonard Cohen Hallelujah-jáig terjed a közös produkciók listája. Sőt a kiváló szólistát zenekarrá alakulva is kísérni fogják. Természetesen az elmúlt 20 év legfontosabb és legsikeresebb darabjai is elhangzanak: Bartók Béla Négy régi magyar népdalfeldolgozása, Bubnó Tamás karácsonyi kántáló-csokra és a Cherez pole című ukrán Mária-ének. A gálakoncert végén pedig a több mint 300 fellépő fogja közösen énekelni a Heaven for Everyone című késői Queen-dalt.

Fellép a Lautitia Kóruscsalád, a Budapesti Énekes Iskola, a várpalotai Szent János Iskola Cantate Kórusa és a Pueri Castelli Gyerekkórus, a Gödöllői Premontrei Schola, a Gráf Zsuzsanna vezette Angelica leánykar, a Heuréka Pop Orchestra és a Swing à la Django.

A Margitszigeti nagy gála a jubiláló Szent Efrém Férfikar legnagyobb durranása lesz. – nyilatkozott Bán Teodóra, a Margitszigeti Szabadtéri Színház művészeti vezetője. – Erre készülnek, hogy örömet és élményt nyújtsanak, valamint az éneklés varázslatával egyre több embert hódítsanak meg. A küldetésük a zene és az ének, az éter és szellem emberi testben és hangban beteljesülő csodája!” .

Jegyek és bérletek itt kaphatók

Fotók: Orbán Domonkos

További információ: www.szentefrem.hu

Szent Efrém Férfikar jubileumi gála
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2022. június 11. szombat (esőnap: június 12. vasárnap) 20 óra