Óbudai Társas Majális | Először a Kiskorona7-ben

Posted on 2022. május 23. hétfő Szerző:

0


Társaskör az óbudai Kiskorona utcában

XKB |

A járvány utáni újranyitás óta a leggazdagabb programsorral jelentkezik májusban a Kiskorona7 – Óbudai Társaskör. A hó végén rendezik meg az első Óbudai Társas Majálist, amely a gyereknap köré szerveződő családi programokkal és nyárra hangoló koncertekkel várja kertjében a közönséget, a családokat.

Május 27-én, pénteken 17 órától Írország és olvasváros című gyerekkoncertjével érkezik Kovácsovics Fruzsi és zenekara. Az előadó az első Csillag születik televíziós műsor döntőse volt, ám az éneklés mellett óvodapedagógusként is dolgozik. Koncertjein derűs, interaktív utazásra hívja a kicsiket (és a gyermeklelkű felnőtteket): a nézőtér játszótérré változik, van közös táncolás és éneklés, Fruzsi bemutatja a legérdekesebb madarakat, bevezet a hangszerek különleges világába, énekel a horgászás rejtelmeiről, egy barkácsoló denevérről és egy meg nem értett légyről, s megtanítja a pingvintáncot. (Pssszt! És elmeséli azt is, mi mindenre jó a hepperedeppe-heppendre varázsige…)

Kovácsovics Fruzsina

Szulák Andrea

Este héttől Szulák Andrea és a Budapest Ragtime Band lép színpadra. A koncert műsorát a zenekar profilja és felállása határozza meg, ebbe illeszkedik majd bele az összetéveszthetetlen hangszínű és kisugárzású énekesnő. Világslágerek mellett magyar dalok, klasszikus jazz-sztenderdek és néhány különleges feldolgozás varázsolja el a hallgatóságot.

Szombaton, 28-án délután kettőtől a Kicsik mozija várja a legkisebbeket a Kedd Stúdió animációs filmjeivel. A Kiskorona7 mozijában a Bogyó és Babóca, a Kuflik epizódjai és Naszreddin Hodzsa meséi lesznek műsoron.

16:30-kor majdnem felnőttesebb program kezdődik, a Májusi maszkabál a FaReMiDo operatársulattal. Az egyedi hangulatú operabeavató után a legizgalmasabb szereplők maszkjait a gyerekek kreatív foglalkozáson készíthetik el. A színpadon Fodor Beatrix, Kriszta Kinga, Horváth István, Dani Dávid, Hábetler András (ének), Köteles Géza (zongora).

FaReMiDo operatársulat

A Társasköri Majális záróeseménye este héttől a Cimbaliband Szabadon című albumának lemezbemutató koncertje lesz. Zenéjükben a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal. Az együttes tagjainak népzenész múltjából adódóan a Cimbaliband „boszorkánykonyhájában” a zenei gyökereikből merített autentikus dallamokból kiindulva készülnek a fogások.

Cimbaliband

Óbudai Társaskör
1036 Budapest, Kiskorona utca 7.