Haydn és kortársai | Fábri Flóra koncertje / Wenckheim palota / FSzEK

Posted on 2019. március 25. hétfő Szerző:

0


Fábri Flóra (RZs)

BJI |

Bár gyakran szólal meg a csembaló a szimfonikus zenekarokban – külösen, ha barokk muzsika vagy bécsi klasszikusok vannak műsoron, intim hangzása mégis inkább kisebb terekben érvényesül (hacsak éppen nem hangosítják)

Éppen ilyen hangversenyre kerül sor április 3-án az egykori Wenckheim palota (Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár) gyönyörű neobarokk dísztermében. Fábri Flóra játszik csembalón, Haydn és kortársai műveiből, csellón közreműködik Baranyay Piroska.

A koncertre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a bandoli@fszek.hu email-címen, a 411-5011-es telefonszámon vagy személyesen, a könyvtár aulájában található információs pultnál lehet

Haydn és kortársai
2019. április 3., szerda 18:00
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár
1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.

Ez a kép egy próbán készült 🙂

Műsor:

Haydn: B-dúr partita, Hob. XVI:2
Carl Philipp E. Bach: c-moll, Porosz szonáta
Haydn: Esz-dúr divertimento, Hob. XVI:45
Ernst W. Wolf: B-dúr szonáta
Haydn: e-moll divertimento, Hob. XVI:47
Nicola Porpora: A-dúr csellószonáta continuóval
Haydn: E-dúr szonáta, Hob. XVI:22
Charles Burney: A-dúr csembalószonáta
Haydn: G-dúr, Auenbrugger szonáta, Hob. XVI:39

Fábri Flóra (*1987) 2011-ben, a müncheni Zeneművészeti Főiskola csembaló–fortepiano szakán szerzett művészi diplomát. Az esseni Folkwang művészeti egyetemen 2013-ban szerezte meg csembaló szakon a Master of Music végzettséget.

Szólókoncert a Pannon Filharmonikusokkal (BR)

Rendszeresen koncertezik német nyelvterületen és Magyarországon. Számos kiemelkedő koncerthelyszínen muzsikált szólistaként (az MTA dísztermében, a Magyar Állami Operaházban, a Zeneakadémia Nagytermében, a fertődi Esterházy-kastélyban), a Pannon Filharmonikus Zenekar szólistájaként a pécsi Kodály Központban, és 2011 óta rendszeresen fellép a Vashegyi György által vezetett Orfeo zenekar tagjaként a Művészetek Palotájában.

Specialitása a kamarazene és a barokk zenekari repertoár, illetve operairodalom, Magyarországon, Németországban és Ausztriában különböző operaprodukciókban vett részt. Olasz–német kamaraegyüttese az „Il Quadro Animato”.

Fotók: Bublik Róbert (BR), Raffay Zsófia (RZs)