Segítsünk karácsonykor is az Igazgyöngynek! | A Budapest Bábszínház akciója

Posted on 2017. december 13. szerda Szerző:

0


A Budapest Bábszínház előadásainak túlnyomó többsége gyerekeknek szól. Éppen olyan életkorú gyerekeknek, mint akik a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Intézményben tanulnak. Nekik azonban nem mindig jut a karácsonyfa alá ajándék. Ezért a színház előcsarnokában található ládákat szeretnénk megtölteni könyvekkel, rajzeszközökkel, játékokkal.

Az elmúlt évadban bemutatott, Szalóki Ági dalaira épülő Gingalló látványvilága repertoárunk talán legkülönlegesebbje: a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Intézmény tanulóinak rajzaiból készült. A bemutató előtt a választást a rendező, Ellinger Edina így indokolta: „Olyan képi világot kerestem a dalokhoz, ami naiv tisztaságot hordoz magában. Így jutottam el a gyerekrajzokhoz. Amikor Ágival megosztottam az ötletemet, ő javasolta az Igazgyöngy Alapítványt, és hívta fel a figyelmemet a munkájukra. Az a csodálatos számomra az L. Ritók Nóráék által vezetett művészeti képzésben, hogy Magyarország legszegényebb, legkilátástalanabb részein élő gyerekeknek ad hitet és önbizalmat, a művészi önkifejezés lehetőségén keresztül. A kis alkotóművészek munkáival öröm volt együtt dolgozni, végignézni a sok-sok rajzot, válogatni közülük.”

A rajzokból és festményekből a Bábszínház épületében nyílt először átfogó kiállítás Budapesten, a gyerekek itt voltak az előadás bemutatóján, eltöltöttek egy napot a Budapest Bábszínházban, a színház művészei pedig tavasszal látogattak el hozzájuk Berettyóújfaluba ajándékokkal. Az idei karácsonyt a nézők segítségével szeretnénk nekik szebbé tenni: könyveket, rajzeszközöket, játékokat és édességet gyűjtünk. Az ajándékokat december 17-ig, minden nap (hétvégén is) 10 és 18 óra között várjuk, hogy december 18-én az alapítvány elvihesse Berettyóújfaluba és környékére, a rászoruló gyerekek karácsonyfája alá. Kérjük, az ajándékozók írják rá a csomagra, annak tartalmát hány éves kisfiúnak vagy kislánynak szánják.

„Az előadás nézői támogatói jegyeket is vásárolhatnak, emellett a szórólapon olvasható az Igazgyöngy ismertetője, mert szeretnénk, ha a felnőtt nézők tisztában lennének azzal, hogy az alapítvány az esélyteremtésről szól – fogalmazott Ellinger Edina. – Az esélyteremtésből pedig a Budapest Bábszínház is szeretné kivenni a részét, ezért nem kérdés, hogy ahhoz társulatunk is hozzájárul a tőlünk telhető segítséggel.”

Fotók: Éder Vera

Az adományokat ide várják:

Budapest Bábszínház
1062 Budapest, Andrássy út 69.