Akrobatikus Diótörő-balett | Előkarácsony a Papp László Sportarénában

Posted on 2016. november 12. szombat Szerző:

0


Edvin Marton

Edvin Marton

Xénia |

Egyedülálló családi showműsort mutat be idén decemberben a Cirque de Monte Carlo és Edvin Marton a Papp László Budapest Sportarénában. A különleges, előkarácsonyi mese­elő­adá­son Csajkovszkij klasszikus balettje, a Diótörő mutatkozik be – eddig még sosem látott akrobatikus pro­duk­ció­ként.

Az ismert karácsonyi témájú balett akro­batikus látványosság formájában jelenik meg; egészen új dimenzióba kerül a cirkusz is, a balett is. Az előadás jelszava: mindent a fülnek és mindent a szemnek! A cirkusz és a magyar születésű hegedűművész közös mun­ká­ja felejthetetlen élményt ígér.

A karácsony előtti – december 20-án látható – produkció látványvilágát a Cirque de Monte Carlo adja. A társulat varázslattal teli produkciói a megújult cirkuszi művészet alapjaira épülnek. Az általuk művelt előadások együtt, egyedi formában jelenítik meg a hagyományosnak ismert cirkuszi produkciókat a zenével, a tánccal és a színházzal. A Cirque de Monte Carlo kreativitásával és profizmusával a világ minden táján emlékezetes eseménnyé varázsolja az előadást. Az elmúlt öt év alatt több mint 200, nagyon magas technikai szinten kivitelezett produkcióval járták be a földkerekség sok országát. Az esti produkció koreográfusa Yannick Bonheur, francia műkorcsolyázó, akinek a szakmai múltjából adódóan magától értetődő az akrobatikus mozgások megtervezése, megvalósítása.

A Diótörő mindig kedves dallamait a magyar származású művész, a világhírű Edvin Marton idézi majd meg fantasztikus hegedűjátékával. Edvin Marton 2008-ban hegedűkíséretével járult hozzá, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválon orosz Gyima Bilan győzhessen Believe Me című dalával. Zenéje a különféle stílusokat egybekötő crossover. A közönséget szuggesztív előadásmódjával varázsolja el Európában, Ázsiában és Amerikában, teltházas koncertjein különleges zenei atmoszférát teremt. Többbszörös arany- és platinalemezes művész.

A Papp László Sportarénában bemutatásra kerülő családi showműsorban Edvin Marton egy felbecsülhetetlen értékű, 1699-es Stradivari-hegedűn fog játszani. Gyereknek, szülőnek, nagyszülőnek páratlan esemény lesz a Diótörő decemberi bemutatója.

A koncert a Danubius Music menedzselésével és az Art Anzix Színház szervezésében valósul meg.

Jegyvásárlás itt