Két új dallal hosszabb a Cats/Macskák | Négy előadás Budapesten

Posted on 2016. november 13. vasárnap Szerző:

0


Grizabella!

Grizabella!

Xénia |

A Macskák musicalhez két új dalt írt Andrew Lloyd Webber. Az eredeti angol társulat hamarosan Budapestre érkezik, így az új szerzeményeket a magyar közönség is hallhatja.

A világkörüli turnén szereplő londoni Cats/Macskák előadás Budapesten négy alkalommal lesz látható. A Syma csarnokban 2016. november 17-én, 18-án és 19-én lép fel az angol társulat. A produkció plusz meglepetést is tartogat a magyar rajongóknak, ugyanis a zeneszerző, Andrew Lloyd Webber két új meseszép dalt írt, melyek most csendülnek fel először a musicalben.

A Cats/Macskák a londoni West Enden mutatkozott be 1981-ben, amit az 1982-es broadwayi és az 1983-as budapesti premier követett. Gyakorlatilag 35 éve folyamatosan játsszák, természetesen időről időre frissülő társulattal. A világturné előadásai már háromszáznál több városban varázsolták el a közönséget. Eddig több mint ötvenmillió ember látta, 26 országban mutatták be és tíz nyelvre fordították le.

A Macskák musical változata a fantasy, a dráma és a romantika keveréke. Verseit T. S. Elliot írta, és jó ha tudjuk, a magyar színpadi változat Romhányi József zseniális munkája. Neki még a szójátékos nevekre is sikerült olyan megfogalmazást lelni, ami más nyelveken szóba sem jöhetett (Elvisz Trén, Karminca, Micsel Rumli, Old Csendbelenn).

Gus Gastrofar, a színházi macska

Gus Gastrofar, a színházi macska

Az utazó társulat 2014-ben megfordult a londoni Palladium színházban is, ahol Grizabella szerepét Nicole Scherzinger kirobbanó sikerrel játszotta, és ezzel indult el nemzetközi karrierje. Nicole után a nálunk Brian May-jel közös koncertjeiről ismert Kerry Ellis vette át Baby Griz, majd Grizabella szerepét a londoni Palladiumban. Az életüket eldaloló és eltáncoló, nagyon is emberi tulajdonságokat felmutató macskák történetének turné előadásairól elismerően írt a világsajtó is, kritikáiban dicsérte a darabot msok mellett a Times, a Daily Mirror és a Daily Express is.

A Syma csarnokbeli előadásokon a Cats/Macskák szövege magyar fordításban is látható lesz a színpad két oldalán elhelyezett kivetítőkön, megduplázva ezzel a látvány élményét.

Fotók: Alessandro Pinna

Cats/Macskák
Syma csarnok (1146 Budapest, Dózsa György út 1.)
2016. november 17., csütörtök, 20:00
2016. november 18., péntek 20:00
2016. november 19., szombat 15:00; 20:00

Jegyek kaphatók az Interticket és a TEX oldalain