Budapest bámészko | A Kováts Kriszta Kvintett koncertje

Posted on 2013. szeptember 15. vasárnap Szerző:

0


KovátsKriszta-állóKováts Kriszta új zenekarával budapesti legendákról, helyekről és emberekről énekel, Füttyös Gyuritól Rejtő Jenőig, az Andrássy úttól a Thököly útig.

Füttyös Gyuri a nők fenekét csapkodta egy újsággal, mégis mindenki szerette, Seress Rezső egy kiskocsmában, a Kispipában világslágereket írt, ő mégsem mozdult ki a hetedik kerületből. A Thököly úton egy kőbe vésett asszony néz ki egy erkélyről az utcára, a férjét várja haza a háborúból, mondja a legenda.

És voltak legendás színészeink is: Karády és Jávor, a filmsztárok és Domján Edit, aki negyven év után azt mondta, hogy elég volt. És az íróink: Molnár Ferenc, egy l utcai fiú, aki a leghíresebb magyar íróként New Yorkban halt meg és Rejtő Jenő, akinek utánozhatatlan humora és sok-sok alakja ma is itt él velünk (a Pepita Ofélia Bár is tőle kölcsönözte a nevét). A Szabó család izgalomban tartott egy országot az egyetlen rádióban, ahogy a Táncdalfesztivál az egyetlen tévében. Az Önök kérték című tévéműsor évtizedek óta ma is megy a királyi tévében, és a »műsort« húsz éve tényleg mi kérjük.

A Szabadság híd nem sokat változott, ahogy megyünk A híd felé, ha éppen szakítottunk a szerel­münk­kel, bár Esténként más a Körút, ahol zár a rossz bár, amelyben hajnalig táncoltuk a Felejtő tánc-ot. Élet, várj még! – sóhajtunk fel, ha a Várból lenézünk és folytatjuk férfi-női játszmá­inkat Ipi-apacs, ahogy eltelik egy nap. Még úgy ölel át – sétálunk az óbudai macska­köveken, remény­kedünk, hogy talán fogunk Lófrálni még, hiszen olyan jó közben bámészkodni és később énekelni róla, itt a Dal utca 7ben, a Gellért Szálló közelében. Most először Pestet, aztán majd Budát nézzük, és nem unjuk meg, hiszen itt élünk, ez az otthonunk.

A koncertekre később egy-egy vendéget is meghívunk, akik saját élményeiket osztják majd meg velünk – szóban vagy dalban.

Kováts Kriszta Kvintett

Kováts Kriszta Kvintett

Kováts Kriszta – ének, zongora, gitár, ütőhangszerek
Lázár Zsigmond – billentyű, hegedű, vokál
Schneider Zoltán – gitár, vokál
Csuhai Barna Tibor – nagybőgő, vokál
Perger Guszty – ütőhangszerek

Zene: Gallai Péter, Wolf Péter, Vedres Csaba, Leonard Cohen

Dalszöveg: Fábri Péter

Pepita Ofélia Bár (1072 Budapest, Klauzál tér 5.)
2013. szeptember 29., vasárnap, 19:30
2013. október 15., kedd 19:00
Jegyár: 1 000 Ft; jegyrendelés: pepitaofelia.klauzal@gmail.com és a helyszínen naponta 16 órától zárásig (vasárnap kivételével)