Művésznők a gyermekekért | A Zsidó Nyári Fesztivál záróestje

Posted on 2013. szeptember 2. hétfő Szerző:

0


Mindazok, akik szeretnének segíteni a rászoruló gyermekeknek, ott lesznek a Művésznők a gyermekekért című jótékonysági gálaesten szeptember 2-án, a Dohány utcai zsinagógában. A Zsidó Nyári Fesztivál szervezői első alkalommal rendeznek jótékonysági gálaestet Európa legszebb és legnagyobb imaházában.

Falusi Mariann, Malek Andrea, Horgas Eszter,MMMM

Falusi Mariann, Malek Andrea, Horgas Eszter, Szentpéteri Csilla

A zsidó kultúra nagyszerű ünnepét jelentő fesztivál programjait élvezve sem feledkezhetünk meg arról, hogy mennyien vannak körülöttünk, akik nem részesülhetnek ilyen élményekben, akinek a számára a puszta létezés, a létfenntartás, az életben maradás is embertelen, nehéz küzdelem. Akik számára a segítség – bármilyen formában érkezik is, megváltás lehet. Ha csak egy órára, egy napra, vagy egy kicsit tovább jó nekik – már megérte adni.

Magyarországon ma a legelesettebbek azok a gyermekek, akik súlyos betegségben szenvednek, és gyógyulásukért a szülők az egészségügyi intézmények szakembereivel közösen küzdenek. A legmegfelelőbb terápiához a korszerű orvosi eszközök, gyógyszerek beszerzése azonban sokszor nehézségekbe ütközik.

Bíró Eszter

Bíró Eszter

A Zsidó Nyári Fesztivál a jótékonysági gálaest bevételével támogatja az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt, amely számos esetben segített már a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeinek a gyógyításában, adományai segítségével számos műszert kapott az intézmény. Hasonló gondokkal küzdenek a Tűzoltó utcai Gyermekklinika orvosai is, tehát ez az intézmény is részesül a támogatásból. A nehéz sorsú gyermekek mindennapjait segítő Mátyás Király Mozgalom ugyancsak a támogatandók között van. A mozgalom célja a szociális nyomor enyhítése, amit egy, vagy több beteg gyermek családtag súlyosbít. Segítségnyújtásuk az egész ország területére kiterjed, de kiemelt figyelmet kap Bátonyterenye és Miskolc szegénysora. A többségében budapesti orvosok, egészségügyi dolgozók által alapított mozgalom a kisgyermekes családokat télen ivóvízzel, alapvető, és egészséges élelmiszerrel, szükség szerint gyógyszerrel támogatja.

A jótékony célú gálaest bevételéből részesül a Budapesti Zsidó Hitközség Israel Sela Lakóotthona is, ahol értelmi sérült fiatalok és felnőttek élnek. A lakók speciális élethelyzetének javítása érdekében az intézet készség fejlesztő foglalkozásokhoz szükséges eszközök, és anyagok bővítését tervezi.

Mrs. Columbo jazz trió

Mrs. Columbo jazz trió

A „Holnap zenészei” jótékonysági szervezetet 2006-ban hozta létre a világhírű hegedűművész, Maxim Vengerov és dr. Anna Rosnovsky az Izraeli Filharmonikus Zenekar nyugalmazott hegedű­művé­sze. Célja, hogy a nehéz sorsú, de zeneileg tehet­séges gyermekek esélyt kapjanak a kitörésre. Az álom valóra vált, és a programot meg­ismerték már egész Izraelben és szerte a világon.

A Művésznők a Gyermekekért jótékonysági gála fel­lépői önzetlenül csatlakoztak a kezde­ménye­zés­hez.

A fellépők: Amit Amar (Izrael), Barak Dan (Izrael), Bíró Eszter, Fullajtár Andrea, Falusi Mariann, Horgas Eszter, Klein Judit, Korcsolán Orsolya, Malek Andrea, Molnár Piroska, Mrs. Columbo női jazz trió, Szentpéteri Csilla, Ventoscala szimfonikus zenekar

Karmester: Meskó Ilona, műsorvezető: Sárosdi Eszter

Ventoscala szimfónikus zenekar

Ventoscala szimfonikus zenekar