Legyen Ördögöd augusztus elsején is | A harmadik nap programjai

Posted on 2013. augusztus 1. csütörtök Szerző:

0


Ördögkatlan_logoA fesztivál a harmadik napon gazdag zenei kínálattal várja az érdeklődőket. Fellép a Kistehén, a francia Wombo Orchestra, Both Miklós Folkside és lemezbemutató koncertet ad Rutkai Bori és a Specko Jedno. Ráadásként a Punnany Massif nevű pécsi zenekarral Nagyharsányban együtt ünnepelhetjük a zenekar tizedik születésnapját.

A délelőtti gyerekprogramokon zenével, tánccal, kiállításokkal és kreatív foglalkozásokkal várják a kicsiket és a nagyokat. De érdemes lesz benevezni a helyismereti vetélkedőkre, a réteskészítő műhelyben pedig az egész család elsajátíthatja a rétestészta nyújtásának titkait. Azoknak, akik a jó borokat szeretik, a pincetúrákat ajánlhatjuk.

A Faluturisták 11 órakor indulnak a nagyharsányi faluközpontból, hogy játszva-nevettetve fedezzék fel a látogatókkal a helyi nevezetességeket és a környék történelmét. De izgalmas kalandban lesz részük azoknak is, akik a Szoborparkból indulnak neki a Szársomlyó meghódításának. Az 5 kilométeres Ördögtúra 10 órakor indul.

Miután mindenki jól belakott az ebéddel, irány a kisharsányi templom. Az Operakalauzban Verdi Traviatája, délután pedig a szomszédos a nagyharsányi templomban a zeneszerző Rigolettója lesz hallható.

A Vylyan borteraszán csütörtökön Háy János beszélget Erdős Virággal, később Gulyás Gábor és Bukta Imre értekezik a képzőművészetről, közben Palkonyán a szabad sajtó kérdéseit boncolgatja Balogh Róbert és Polyák Gábor.

Csütörtökön sem maradhatunk színházi élmény nélkül. Pintér Béla Társulata a Parasztoperát adja elő (a pécsi verzióról  írtunk), kétszer is (16.00 és 20.00 órakor) a nagyharsányi tornateremben. Ahogy a rendező, színész, társulatvezető Pintér Béla ajánlja: „Lesz benne néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság. Akinek tetszik, nézze meg többször is! Akinek nem tetszik, nézesse meg magát”.

A Dés András Quartet szintén a Vylyan-teraszon fordítja zenébe a délutánt, a Palkonyai Malomparkban Egy Kiss Erzsi Zene szól majd. A kisharsányi templomnál a Menzel Kertmoziban este kilenctől pedig a cseh rendező 1969-ben készített és évtizedekig dobozban pihentetett remekműve, a Pacsirták cérnaszálon forog.

További részletek: www.ordogkatlan.hu

Posted in: Programajánló