Elindult a 6. Ördögkatlan Fesztivál | Irány Dél-Baranya!

Posted on 2013. július 30. kedd Szerző:

0


Ördögkatlan_logoÖrdögkatlan Összművészeti Fesztivál: több mint 300 program 5 nap alatt 4 baranyai falucskában (Nagyharsányban, Kisharsányban, Palkonyán, Beremenden) és a Vylyan teraszon: komoly-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenei koncertek, színházi előadások, gyerekprogramok, táncházak, filmek, műhelyek; a legjobb előadók, minőség, jó ízlés és villányi boron.

Az első napon, azaz ma, kedden a fesztiválmegnyitó előtt egy Kiss Erzsi Panchan gyerekkoncerttel kezdődnek a programok, rögtön utána Berecz András és „fija” mesél-énekel-táncol, majd megnyílik Maár Gyula képeinek kiállítása. De indul a beatbox műhely is, a népzenét pedig ezen a napon a Fláre Beás Banda és a Csángálló képviseli. Még ezen a napon egy világhírű előadás, a Jel Színház Woyzeckje látható az idéntől már légkondicionált tornateremben, este pedig a legnagyobb bulit a nagyharsányi focipályán a Quimby nyomja – ahogy minden évben. És ahogy minden évben, most is a záró buli (szombaton) a Kiscsillagé, aminek előzenekara idén Szabó Balázs Bandája.

Szerdán délelőtt a kisgyerekes szülők legalább tíz jobbnál jobb program közül válogathatnak: bábelőadás, színház, a Bélaműhely fantázia-hangszereinek bütykölgetése, kipróbálása karmesterkedéssel egybekötve, gólyalábon-járó tanfolyam, mesekotyvasztás és cserebere placc, ahol pénz kivételével bármivel lehet fizetni: cserélhetünk ruhát sütire, könyvet papucsra, adunk és kapunk. A Vylyan Teraszon egy pohár bort kortyolgatva hallgathatjuk Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint jazzkoncertjét, majd Shakespeare-szonetteket bolondít meg Márkos Albert és Sena. Palkonyán a Roma Hungaricum és a Roma csillagok muzsikusai pezsdítik fel a fesztiválozók vérét, a 24 órás Erik Satie Maraton pedig a meditáció nyugalmát ígéri. Nagyharsányban a színikritikusok által több díjra is jelölt A nagy füzet című előadást kétszer is játssza a Forte Társulat. Kapa, Pepe és Rémusz pedig pontosan 300. alkalommal várják a Mulatságot. Kortárs költők és popzenészek együtt alkotnak: ez a Rájátszás  ami után pólógyár indul: a költők maguk szitáznak egy-egy versrészletet a pólódra – ha hozol. Este pedig óriási buli az Európa Kiadó lemezbemutató koncertjén – közkívánatra – a Wombo Orchestrával.

További részletek: www.ordogkatlan.hu