James Patterson–Mark Sullivan: Véres olimpia

Posted on 2012. augusztus 14. kedd Szerző:

0


FELKÉSZÜLNI… A Private, a világ legnevesebb nyomozóirodája megbízást kap, hogy lássa el a 2012-es londoni olimpia biztonsági feladatait. Az iroda különleges ügynökei közül négyszázat irányítanak át Londonba, hogy a mintegy kétszáz országból érkező több mint tízezer versenyző biztonságára ügyeljenek.

VIGYÁZZ… Már csak órák vannak hátra a megnyitóig, amikor Peter Knightot, a Private egyik vezető nyomozóját brutális gyilkosság helyszínére hívják. Az olimpiai játékok magas rangú szervezője az áldozat.

KÉSZ… Karen Pope újságíró levelet kap valakitől, aki Kronosznak nevezi magát, és aki vállalja a felelősséget a gyilkosságért. Kronosz ígéretet tesz arra, hogy visszaállítja az olimpiai játékok régi dicsőségét, és elpusztítja mindazokat, akik hazugságaikkal, korrupt magatartásukkal és mohóságukkal tönkretették.

RAJT! – Amikor a rendőrség nem tud segíteni, és a nyomás szinte elviselhetetlen; amikor maximális erőbedobásra és diszkrécióra van szükség, egyvalamiben bízhatsz: a Private nyomozóirodában. Ez az ügynökség megoldja a feladatot, még akkor is, ha ehhez néhány szabályt át kell hágni.

Fordító: Tavasz Marianna

James Patterson első regényével 1977-ben elnyerte a rangos Edgar-díjat. Azóta több mint 240 millió példány kelt el a könyveiből. A Guinness Világrekordok könyve szerint az ő nevéhez fűződik a legtöbb New York Times bestseller. A Forbes magazin elmérése szerint 2011-ben Patterson a világ 37. legbefolyásosabb híres embere volt. Az írásnak szenteli életét. Floridában él a családjával.

Mark Sullivan nyolc misztikus krimi szerzője. Montanában él feleségével és fiaival.

James Patterson–Mark Sullivan: Véres olimpia
Alexandra Könyvkiadó, 2012
408 oldal
ISBN 978 963 297 9762