Az Olvasók Kiadója 2011 | Kelly Kiadó (8.)

Posted on 2012. május 10. csütörtök Szerző:

0


Az Olvasók Kiadója sorozatunkban bemutatjuk az olvasók által 2011-ben a legjobbnak tekintett kiadókat. Hogy azokat is információkhoz juttassuk, akik esetleg máshova tették voksukat, a tizenkét győztes – növekvő szavazati sorrendben – maga rajzolja meg szakmai portréját. Íme a 8. helyre szavazott könyvkiadó önarcképe.

***

Kiadónk egy véletlen folytán, hobbiból alakult 2005-ben. Könyveink műfaja széles spektrumot ölel fel a könnyed, szórakoztató regényektől kezdve, az életmód tanácsadó, történelmi könyveken, krimiken, életrajzokon, fantasy könyveken keresztül a szépirodalomig.

Kiadónk létre hozott egy webshopot is, saját könyvei forgalmazására. 2009-ben az e-fesztivál országos versenyén Digitális Média Alkalmazás díjat nyert az elektronikus kereskedelem kategóriában. 2011-ben első helyezett, minőség díjas lett az Ország boltja könyv, lemez, film kategóriában. Közben elnyerte a megbízható üzlet címet is. Mintegy 150 kiadott könyv és számtalan elismerés után azonban, a gazdasági helyzet, az illegális letöltések és egyéb, már számtalan szakmai fórumon átrágott problémák miatt, ami eddig hobbi volt, az mára teher lett, ezért ha eljön az ideje, átmenetileg felfüggesztjük tevékenységünket.

(Kelly István)