Darren Shan: A Pokol pereme

Posted on 2012. március 22. csütörtök Szerző:

0


A Pokol pereme - borítóA Városban a Kardinális az úr, Al Jeery pedig személyes testőrségének egyik rendíthetetlen oszlopa. Egy nap titokzatos gyilkosság történik a Város legelőkelőbb szállodájában, és Al legnagyobb meglepetésére a Kardinális rá bízza az ügy felderítését.

A nyomozás során váratlan felfedezést tesz, ami a végsőkig próbára teszi a hűségét. Egy olyan szörnyű rejtély részesévé válik, amihez a holtaknak, a város inka ősapáinak, a teljhatalmú Kardinálisnak és a már-már misztikus hírű bérgyilkosnak, Paucar Waminak is köze van.

Wami egy árnyékba burkolózó, rejtélyes alak, aki akkor öl, amikor csak kedve tartja, láthatóan nem kell tartania semmiféle megtorlástól. Al hamarosan rájön, hogy sokkal több a közös vonása Wamival, mint ahogy azt valaha is képzelte…

A pokol pereme Darren Shan első felnőtteknek szánt sorozatának, a Város-trilógiának a második kötete. Egy utópisztikus thriller és egy vérfagyasztó horror elsőrangú keveréke, olyan hátborzongató olvasmány, amely még az erős idegzetűeket is próbára teszi.

Fordította: Sziklai István

Bővebben a könyvről: Bogart és L. L. lawrence randija Chicagoban

Olvass bele: Részlet a könyvből

A Város-trilógia további kötetei:

Nyitott Könyvműhely, 2011

ISBN 978 963 310 0370

Darren Shan

Darren Shan

Az ír származású Darren Shan – eredeti nevén Darren O’Shaughnessy– Londonban született, de családjával együtt még kiskorában átköltöztek Írországba.

Szociológiából és angol irodalomból szerzett diplomát. Az egyetem után néhány évig egy tévécsatornánál dolgozott, de aztán elhatározta, hogy minden idejét az írásnak szenteli. Első gyerekkönyv-sorozata, a Rémségek Cirkusza meg is hozta számára az áttörést, és a hihetetlen sikertörténet a második sorozattal, a Démonvilággal rögtön folytatódott is.

Könyvei eddig 35 országban jelentek meg 20 nyelven, több mint 10 millió példány kelt el belőlük, és a világon mindenütt vezették már az eladási listákat. A Rémségek Cirkuszára szinte a megjelenés pillanatában lecsapott a Warner Bros, ám végül az Universal készített belőle nagyjátékfilmet figyelemreméltó szereposztással és rendezőgárdával 2009-ben.

Az ifjúsági regények műfajában elért sikerek után Darren elhatározta, hogy itt az ideje a felnőttek világát is meghódítania: újra elővette legelső regényötletét, átdolgozta és új címet adott neki. Így született meg a Város-trilógia első része, A holtak vonulása, amit a folytatás 2009-ben, a zárókötet pedig 2010 tavaszán követett. Még nagyon sok felnőtteknek és még több gyerekeknek szóló könyv megírása szerepel a tervei között.

Darren nagy filmrajongó, gyűjteménye meghaladja az 1000 darabot. Emellett a képregényeket és az impresszionista, posztimpresszionista műalkotásokat is gyűjti. Szeret focizni, pop és rockzenét hallgatni és mindenfelé utazni a világban.