Az Olvasók Kiadója 2011 | GABO Kiadó (11.)

Posted on 2012. március 7. szerda Szerző:

0


Az Olvasók Kiadója sorozatunkban bemutatjuk az olvasók által 2011-ben a legjobbnak tekintett kiadókat. Hogy azokat is információkhoz juttassuk, akik esetleg máshova tették voksukat, a tizenkét győztes – növekvő szavazati sorrendben – maga rajzolja meg szakmai portréját.
Íme a 11. helyre szavazott könyvkiadó önarcképe.

***

A GABO Könyvkiadó 1991-ben alakult magánvállalkozás, így 2011-ben ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. Tulajdonosa és vezetője Földes Tamás, aki egyben az ügyvezető igazgató is. Az egyik legrégebben működő eredetileg is magánvállalkozás a könyvkiadásban.

Könyvkínálatunk igen széles körű.

Szépirodalmi szerzőink között tudhatjuk többek közt Thomas Mannt, Joseph Hellert és Móricz Zsigmondot.

A szórakoztató irodalom területén sikerszerzőink Ken Follett, Dan Brown, Jean Sasson és a népszerű romantikus regény-írónő, Nora Roberts.

A tavalyi év ismeretterjesztő sikerkönyve a két Cesar Millan-kötet volt (A csodálatos kutyadoki és a Hogyan neveljünk tökéletes kutyát). Idén márciusban jelenik meg a Kutya mint családtag című könyv, szintén Cesar Millantől.

Szintén 2011-es sikertörténet A király beszéde, amelyből azonos címmel mozifilm is készült. De Candace Bushnell Szex és New York-ja is nálunk jelent meg, amelyből előbb tévésorozat, majd mozifilm is készült.

A Gabo adja ki Douglas Adams regényeit és az Adrian Mole naplókat, ezek lassan már kultkönyveknek számítanak.

Illusztrált kiadványok terén közkedvelt az 1001 sorozatunk, a kissé horrorisztikus mielőtt meghalsz alcímmel. Ugyanez az alcím megjelenik a 303 magyar filmnél, könyvnél és lemeznél.

Évek óta mi jelentetjük meg a Guinness Rekordok Könyvét.

Az Olvasók Kiadója 2011 / 12. helyezett: Nyitott Könyvműhely – Libri Kiadó