Az Olvasók Kiadója 2011 | Nyitott Könyvműhely – Libri Kiadó (12.)

Posted on 2012. február 7. kedd Szerző:

0


Most induló sorozatunkban bemutatjuk az olvasók által a legjobbnak tekintett kiadókat. Hogy azokat is információkhoz juttassuk, akik esetleg máshova tették voksukat, a tizenkét győztes – növekvő szavazati sorrendben – maga rajzolja meg szakmai portréját. Íme a 12. helyre szavazott könyvkiadó önarcképe.

* * *

Bár szavazni az Olvasók Kiadója 2011 versenyben még a 2004-ben alapított Nyitott Könyvműhelyre lehetett, kiadónk augusztus óta Libri néven folytatja a munkát. Az átalakulás gazdagította a könyvkínálatunkat ­– lehetővé tette, hogy olyan műfajokkal is tudjunk érdemben foglalkozni, amikre korábban nem volt lehetőségünk. A Nyitott Könyvműhelyből azonban megtartottuk a két legfontosabbat: a nyitottságot és a műhelymunkát.

Halmos Ádám (a Nyitott Könyvműhely alapítója), Sárközy Bence (a Magvető Kiadó volt főszerkesztője) és Balogh Ákos (a Libri Könyvkereskedelmi Kft. tulajdonosa) neve garancia arra, hogy a Libri Kiadó a legjobb hazai és nemzetközi szerzők könyveit mutatja be. A kiadó továbbra is nyitott profillal működik, tehát szépirodalmi, tényirodalmi, ismeretterjesztő és szórakoztató könyvek egyaránt szerepelnek a kínálatunkban.

Büszkék vagyunk arra, hogy olyan szerzők kiadói lehetünk, mint Don DeLillo, Javier Marías, Lawrence Norfolk, Richard Dawkins, Csíkszentmihályi Mihály, Claudio Magris vagy Julie Orringer, és olyan kiváló kortárs magyar szerzőkkel ismertethettük meg a közönséget, mint Papp Sándor Zsigmond és Barna Dávid.

Halmos Ádám, Sárközy Bence, Balogh Ákos

Halmos Ádám, Sárközy Bence, Balogh Ákos

Hogy miről szól igazán a Libri Kiadó, az persze igazán a 2012-es évben fog kiderülni, így aztán nem csoda, ha nagy várakozással és izgalommal nézünk elébe. Közel száz új könyvünk jelenik meg idén, és számos külföldi szerzőt fogunk vendégül látni Magyarországon. Igyekszünk majd a legkülönbözőbb igényeket is kielégíteni: a kívül-belül illusztrált, varázslatos mozikönyvtől a hamisítatlan budapesti vámpírregényen és a skandináv krimiken át a tényleges életfogytiglanra ítéltekről szóló riportkönyvig és a kortárs szépirodalmi csemegékig. Sőt, áprilistól elindul az önálló gyerekkönyvkiadónk is Kolibri Kiadó néven, hogy a legkisebbek se maradjanak ki semmiből!

Szóval az lesz a legjobb, ha már most januárban vesztek egy új könyvespolcot, mert bőven lesz rá mit pakolni az év során…

A Libri Kiadó blogja

Libri Kiadó – honlap

Az Olvasók Kiadója 2011 további nyertesei