Watzatka Ágnes: Budapesti séták Liszt Ferenccel

Posted on 2012. január 31. kedd Szerző:

0


Budapesti séták Liszt Ferenccel - borító1823 májusában látogatott el először a csodagyerek Liszt Ferenc a magyar fővárosba. Ezt az utat huszonöt rövidebb-hosszabb tartózkodás követte halálának évéig, 1886 ig.

Vajon mit látott a fejlődő Pest-Budából, mint a világvárossá váló Budapestből a kétszáz éve született zeneszerző, zongoravirtuóz? Hol lakott, hol lépett fel, kinél vendégeskedett, milyen megbeszéléseket folytatott, hogyan kapcsolódott be az ország szellemi életébe, kik voltak magyar barátai, kik a tanítványai? Milyen műveket komponált?

Útikönyvünk városnéző sétákra invitál, bejárjuk a régi belváros magját, a Lipótvárost, Budavárt, a Krisztina- és aVizivárost, a régi József- és Ferencvárost, a Terézváros központi részét, és kipillantunk a Margit-szigetre. Miközben a GPS-kódokkal is ellátott útvonalakat követjük, nemcsak a hírhedett zenész, hanem a XIX. századi magyar főváros élete is feltárul előttünk. A 248 oldalas útikalauzt félezer fotó, térképek, tárgy-és névmutató egészíti ki. A kötet angol nyelven is megjelenik.

Bővebben a könyvről: Séták Liszt tanár úrral

Helikon Kiadó, 2011

ISBN: 9789632272566