Nyirán Ferenc: Ha egy nő…

Posted on 2011. november 7. hétfő Szerző:

4


Szerelem - Fotó: Keresztes Magdi

Szerelem - Fotó: Keresztes Magdi

Ha egy nő szeret egy férfit, reggel sms-t küld neki, hogy ma is arra ébredt, mennyire nagyon szereti.

Ha egy nő szeret egy férfit, autóba vágja magát, levezet kétszáz kilométert, megérkezvén bevásárol, főzni kezd meg sütni, megsétáltatja a férfi kutyáját, kigyomlálja kertjét, füvet nyír, este vasalásba fog.

Ha egy nő szeret egy férfit, vacsorához száraz fehér bort iszik, szájában tartja, s csók közben így itatja szerelmét. Ha egy nő szeret egy férfit, annak fiát saját gyermekeként imádja, haját borzolgatva Gergőkémnek becézi, holott Péter.

Ha egy nő szeret egy férfit, visszavezetve a kétszáz kilométert azonnal telefonál és telefonál, majd hó végén kacag az ötvenezres számlán. Ha egy nő szeret egy férfit, flottás mobilt vesz neki, és folytatják, ahol abbahagyták. Munka után barátnő helyett hazarohan, bekapcsolja a számítógépét, s hajnali kettőig csetel és telefonál a férfival, de hatkor már SMS-sel ébreszti: Kukurikúúú!

Ha egy nő szeret egy férfit, ágyba viszi reggel a kávét, este pedig disznó szavakat sugdos a fülébe, ártatlan, angyalkás mosollyal lesi arcát, s közben megkérdezi: szereted nézni, ahogy mozog a cicim?

Ha egy nő szeret egy férfit, vasárnap délelőtt elcipeli magával a templomba, de előtte még a reggelit lesöpri a konyhaasztalról, s az éjszakainál is vadabb disznóságokat lihegve könyököl rá.

Ha egy nő szeret egy férfit, gyakran flörtöl más férfiakkal annak szeme láttára, s élvezi, ahogy a férfi rágja magát.

Ha egy nő szeret egy férfit, vacsoránál elejt egy félmondatot az éppen fogyasztott bor eredetéről, s a kérdésre, hogy akkor kitől is, kacagva vágja rá, hogy hát akitől a rózsákat, vagy észre se vetted? S nevet és nevet, amikor a férfi végre meglátja az ölnyi vörös rózsát a szobában, s mulat magában: főjön csak, főjön a levibe…de persze ő maga vette előző nap egy bevásárlóközpontban.

Ha egy nő szeret egy férfit, tervezgetésbe kezd, hogy hol is férnek majd el a férfi könyvei, két ötlet között a szájába veszi, majd így suttog: szagold meg a számat, érzed?, ez te vagy!, majd ott folytatja a tervezgetést, ahol abbahagyta.

Ha egy nő szeret egy férfit, nem számít, hogy az három vagy harminc évvel idősebb a nőnél, annak a férfinak vége van.

Ha egy nő szeret egy férfit, az őszi kerti partin, mielőtt fázósan magára húzná pulóverét, beleszagol: de jó férfiillata van!

Ha egy nő szeret egy férfit, szép lassan lecseréli ruhatárát, ingeket, pulóvereket, bársonynadrágokat vesz neki, övet, zoknit, nyakkendőt, és rászoktatja a boxeralsóra.

Ha egy nő szeret egy férfit, eljön a perc, amikor azt hazudja, hogy már nem szereti. Ettől kezdve hetekig nem veszi fel a telefont, nem válaszol az sms-eire, törli az összes közösségi oldalról meg a skype-ról. Bezár minden ablakot, ajtót.

Ha egy nő szeret egy férfit, egyszer, hónapok múlva – önmaga számára is váratlanul – felhívja őt, s amikor meghallja hangját, újra érzi az ismerős remegést a gyomrában.

Mert ha egy nő szeret egy férfit, akkor az a férfi szeretve van, most és mindörökké, ámen.

Címkézve: ,
Posted in: OLVASÓ, Próza