Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt

Posted on 2011. november 14. hétfő Szerző:

0


Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűntJó hírünk van a magyar olvasók számára: Rejtő Jenő a messzi északon, Svédországban reinkarnálódott!

Jonas Jonassonnak hívják. Ez a Jonasson pedig nekiállt, és megírta a modern, 21. századi Svejket. Fülig Jimmy szelleme összetalálkozott az egykori cseh bakával, s ennek a találkozásnak frenetikus történetfolyam lett az eredménye. Egy svéd kisvárosban, az idősek otthonában születésnapi ünneplésre készülnek: az otthon lakóját, a százéves Allan Karlssont akarják felköszönteni – el tudnak képzelni ennél érdektelenebb kezdést?

Pedig ez a ravasz Jonasson bizony így kezdi kalandregényét, hogy aztán átcsapjon egy teljesen kiszámíthatatlan és végtelenül vicces ámokfutásba, amelynek minden egyes fordulata elismerő csettintésre készteti az olvasót, és minden bekezdésben ott van legalább egy, de inkább több ütős poén. Nem hiába vásárolták meg a könyvet egy év alatt majd nyolcszázezren a kilencmilliós Svédországban, és jelentették meg több mint harminc nyelven szerte a világon.

Eredeti cím: Hundraaringen som klev ut genom fönstret och

Fordította: Kúnos László

Bővebben a könyvről: Kaland az élet!

Olvass bele: Részlet a könyvből

Athenaeum Kiadó, 2011

ISBN: 9789632931838