A mese újrahasznosítható | Tudta?

Posted on 2011. november 14. hétfő Szerző:

1


Meseírókat keres a Remese. Ez a szerveződés a környezettudatos gondolkodást igyekszik elplántálni a mesefogyasztók – gyerekek, felnőttek – gondolkodásába, és hagyományaink újrafelfedezését kívánja elősegíteni.

A Remese keretében Kárpát-medencei fiatal, magyar divattervezők álltak, állnak össze, hogy mesés, egyedei tervezésű gyermekruhákat készítsenek újrahasznosított anyagokból, hogy ezáltal a környezettudatos gondolkodást meseruhák formájában hozzák divatba.

Idén a tervezők »Fejér Tündérország« gondolatkörhöz készítenek ruhákat a december 10-i Zöldág karácsonyváró napra. Ihletet a Fejér megyében található kastélyoktól várnak, ezért Fejér megye kastélyairól kellene legendákat felkutatni, átdolgozni, mesévé írni.

A Remese támogatására Sablik Henrik <sablik.henrik@mentropia.hu> szöveg- és meseíró csapatot készül verbuválni, s ehhez előkészítésként már segédanyagot is összeállított.

Ha valaki szívesen írna környezettudatos meséket, bátran jelentkezzen nála kérdéseivel. Ha csak ismer valakit, aki szívesen csatlakozna a meseírókhoz, továbbítsa neki felhívásunkat.

Címkézve: , , ,
Posted in: Felhívások, HÍREK