Koreai világszenzáció | Ázsiai kortárstánc a Bethlen Téri Színházban

Posted on 2022. november 7. hétfő Szerző:

0


See-saw (Dance Traveller)

Xénia |

Budapesten kívül csupán Párizsban lép színpadra a Korea Dance Abroad (KDA) három profi koreográfusa, akik egy, a kontinensen kívül már jól ismert és díjazott produkcióval érkeznek Európába. A francia főváros után kizárólag a Bethlen Téri Színházban látható az előadás, amely háromszor huszonöt percben, három különböző perspektívából közelítve ad ízelítőt a távol-keleti ország kortárs táncművészetéből.

A Bethlen Téri Színház amellett, hogy a főváros egyik legfelkapottabb befogadószínháza, törekszik az erős, nemzetközi kapcsolatok kialakítására. Célunk, hogy világhírű művészek munkáit mutathassuk meg a magyar közönségnek és fordítva; rezidens társulatunk, a Közép-Európa Táncszínház (KET) művészeinek produkcióit nem csak Budapesten és vidéken, de külföldön is láthatja a közönség. A Korea Dance Abroaddal szeretnénk erősíteni a teátrum nemzetközi jelenlétét. Ennek hosszútávú célja, hogy a Bethlen Téri Színház a főváros legnevesebb külföldi produkciókat bemutató stúdiószínházává nője ki magát” – mondta dr. Váczi László ügyvezető igazgató.

A See-Saw (25’), a Want (25’)  és a Homo Lupiens (25’) olyan fiatal táncművészek megnyilatkozása, akik több száz helyszín közül döntöttek a hetedik kerületi teátrum mellett.

Want (Seiseung Lee)

Az előadást a Bethlen mindössze egy alkalommal, november 15-én, kedden tűzi műsorára. Az előadás szüneteiben meglepetéssel készülnek a KDA megálmodói, köztük Sin Ae Park, aki 2014 óta vezeti a szervezetet.

A KDA nagyon népszerű Ázsiában – üzente Sin Ae Park  –, szervezetünk a kreatív táncművészek külföldi megjelenését segíti elő. Számos különböző programunk van és egy nemzetközi táncprodukciónk is. Nagy örömömre szolgál, hogy felléphetünk Magyarországon, s ezúton is köszönjük a meghívást. Nagyra értékelem a Bethlen Téri Színház által nyújtott lehetőséget, hogy Párizs után ott folytathatjuk a turnét. Alig várjuk, hogy találkozzunk Budapesten.”

Homo Lupiense  (Unplugged Bodies)

A non-profit szervezet KDA célja a koreai táncművészet bemutatása nemzetközi platformokon, ennek részeként együttműködési és kulturális csereprogramokat is szervez, s ezzel támogatja a koreai művészeket. A KDA soraiban találhatók többek közt az ázsiai színpadokon jól ismert koreográfusok: Eunhye Ku, Seiseung Lee és Kyoung Shin Kim.

Az előadás fő támogatói az Asia Culture Centre Foundation és Asia Culture Center.

Fotók: KDA

Want (Seiseung Lee)

Műsor

(a címekre kattintva megnézhetők a trailerek)

See-Saw
Társulat: Dance Traveller
Koreográfia: Eunhye KU
Táncosok: Yelim KIM, Semi LIM, Younghoon OH, Eunhye KU

Want
Koreográfia és tánc: Seiseung LEE
Videó: Daewon YOON
Jelmez: Hwayeon NOH

Homo Lupiens 
Társulat: Unplugged Bodies
Koreográfia: Kyoung Shin KIM
Táncosok: Woo-suk CHOI, Heejung KIM, Seungkwan YANG

Kortárs táncok / a Korea Dance Abroad (KDA) előadása
2022. november 15., kedd, 19:00
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.