Legyél te is, legyen ön is Könyvmecénás!

Posted on 2020. szeptember 29. kedd Szerző:

0


A Könyvmecénás kezdeményezés célja, hogy értékteremtő könyvek megjelenését támogassa.

Tudjuk, ugye, mi a mecénás és ki volt Maecenas? De azért elmondom.

A dúsgazdag és művészeteket pártoló Gaius Cilnius Maecenas (i. e. 70. április 13. – i. sz. 8.) római lovag neve a művészeket anyagilag és erkölcsileg segítő tevékenysége okán vált közmondásossá. A római császárkortól kezdve a művészetek bőkezű pártfogóinak szinonimájává formálódott az egész világon. Ezért hívják ma őket mecénásnak.

Mecénás most bárki lehet, aki szeretné egy kicsit sajátjának érezni egy-egy mű megszületését, és örülne, ha neve összekötődne ezekkel. A támogatásként felajánlható legkisebb összeg mindig az adott könyv fogyasztói ára.

Ahhoz, hogy valaki támogatni tudjon egy könyvet, ahhoz előbb regisztrálnia kell a könyvmecénás.hu oldalra. Innentől kezdve az oldal lépésről lépésre végigvezet a regisztrálás folyamatán egészen a támogatás megvalósításáig.

A támogatók nevét a kiadó feltünteti a megjelent könyvben.

Kérjük, segítsétek a könyvmecénások munkáját azzal, hogy minél több ismerősnek, barátnak meséltek a Könyvmecénásról!

A mecénásokra váró kötet Géczi Jánosnak A rózsa labirintusa című könyve, melyről ezt írja a fülszöveg:

Hogyan lett a virág az édenkert, majd a teremtés harmóniájának szimbóluma? Miért festettek rózsát a felvonulási épületre Knósszoszon? Milyen gyógyszerek alkotórésze volt különböző korokban és helyeken? És mi köze a rózsának az erotikához?

A rózsa rejtvény, amely megfejtésre vár.

A rózsa több egyszerű virágnál. Egyetemes szimbólum, amely a legkülönfélébb gondolatok és érzések kifejezését tette lehetővé. Keleti és európai kultúrák tükörképe, szemet gyönyörködtető vagy épp elképesztő ábrázolások tárgya, mítoszok, mesék, szerelmes történetek főszereplője.

A rózsa és a rózsát szemlélő ember egyedülálló története, Géczi János gazdagon illusztrált, források százait bemutató könyve nemcsak egy virág kultúrtörténetét, de önmagunk megértését is segítheti.

A mű az Athenaeum Kiadónál jelenik meg, mecenálási időszaka október 5-ig nyitva van.