Otthon, gyerekekkel | A Pagony tippjei

Posted on 2020. március 18. szerda Szerző:

0


Dániel András, főkufli (Fotó: Horváth Péter Gyula / nullahategy)

Xénia Pagony |

Most minden megváltozik egy időre, és új, másfajta életre kell berendezkednünk. Ez az átállás talán a gyerekek számára a legnehezebb, még akkor is, ha most éppen örülnek, hogy nem kell naponta iskolába, oviba járniuk.

Az biztos, hogy a picik energiája szinte kimeríthetetlen, és a szülőknek még kreatívabbnak kell lenniünk, hogy lekössék őket. Nekik még nem nagyon lehet elmagyarázni, hogy miért nem szabad most játszótérre menni vagy hogy miért nem mehetnek át a nagyihoz.

A Pagony Kiadó, szerzői és illusztrátorai azon törték a fejüket, hogyan tudnának segíteni az alkalmazkodásban – és sok-sok ötletük közül néhányat most megosztunk.

A Pagony YouTube csatornáján rengeteg mese, csináld-magad ötlet, felolvasás található. A mesék életkor szerint rendszerezve kereshetők műsorlistákon. A Pagony mesecsatorna reklámmentes, vagyis a szülők nyugodtan leültethetik a gyerekek a képernyő elé.

A kuflik író-rajzolója, Dániel András saját YouTube csatornát indított, ahol rendszeresen mesél.

Agócs Írisz, számos Pagony-könyv illusztrátora különleges fázisrajzolós rajztanfolyamot indított a Facebookon, ahol a hozzászólások döntik el, hogy másnap mit tanuljanak rajzolni a gyerekek. Írisz megmutatja, hogyan lehet egy négyzetből pár lépésben mackót rajzolni, egy virsliből pedig tacskót.

Agócs Írisz rajziskolája (Kattints rá, nézd nagyban!)

Pásztohy Panka mesét írt és osztott meg arról, hogyan és mit tegyünk most, a vírus terjedése idején. A mese a gyerekek nyelvén ismerteti a furcsa körülményeinket.

Vadadi Adrienn rendszeresen jelentkezik olyan ötletekkel, amelyek az ovis közösségi játékokat segítenek becsempészni a lakásba zárkózott gyerekek otthonába is.

Vadadi Adrienn

Otthoni játékötletek Vadadi Adrienntől

Szentendrei Judit frissen megjelent könyvéből minden nap új mesével jelentkezik, amelyek a Mézes cukrászda világában játszódnak.

Szentendrei Judit mesél

Akik pedig a Pagony boltjait keresnék fel, figyeljenek arra, változtak a nyitva tartások és a szállítási feltételek, de minden esetben figyelembe veszik a vásárlók igényeit.

A négy budapesti bolt (Pozsonyi Pagony, Bartók Pagony, Zuglói Pagony, Óbudai Pagony), valamint a Győri Pagony és a Debreceni Pagony csak 15 óráig tart nyitva, gyógyszertári ügyeletben. Vagyis a boltba bejönni nem lehet, de ha valaki előre jelzi telefonon vagy üzenetben, hogy mit szeretne vagy eljön a bolthoz, eladóink összekészítik, amit megvásárolni szeretne, és a bejáratnál bankkártyával lehet fizethet.

A Pécsi Pagony, a Soproni Pagony és a Kecskeméti Pagony március 17-től zárva tart, azonban a saját városaikban vállalnak házhoz szállítást. A Fehérvári Pagony a budapesti boltokhoz hasonlóan 15 óráig tart nyitva, és 7000 Ft felett a város területén házhoz szállítást is vállal.

A Pagony boltok üzenetben, messengeren, telefonon elérhetők, az eladók ugyanúgy segítenek, mintha a vásárlók a boltba mennének be.

Részletes Pagony-információk itt találhatók.