Felhőmesék – Korhatár nélkül | Tóth Krisztina mesekönyvének interaktív bemutatója

Posted on 2017. április 21. péntek Szerző:

0


Tóth Krisztina (VG)

Xénia |

Tóth Krisztina Felhőmesék című új mese­könyvét művészeti foglalkozással egy­be­kötött, interaktív bemutatón ismerhetik meg felnőttek és gyerekek a Mű­csar­nokban

Tervezzünk légvárakat!

A Kék, Sárga és Piros szigetek lakói a szivárványos buborékkal érkező Tünemények, akik kényelmes lakhelyeket rendeznek be, ahol vendégül láthatják a kalandorokat, a kóbor­zengőket és az éppen arra tekergőket. Az idelátogatók versekkel, mesékkel ajándékozzák meg a vendéglátóikat. Rajzolunk és tervezünk, berendezünk és mesélünk.

Korhatár nélkül múzeumpedagógiai foglalko­zás­sorozat és Schopp Ildikó múzeumpedagógus vendége a Műcsarnokban, április 30-án Tóth Krisztina költő, író. A helyszín azért nem szokványos, mert kapcsolódik a Körülöttünk. Ipar és tervezőművészet, Nemzeti szalon 2017 című kiállításához.

Az írónő a Felhőmesék című új mesekönyvéből olvas fel történeteket, és játékos feladatokkal várja a gyerekeket. Tóth Krisztina kötetei a helyszínen megvásárolhatók, a szerző dedikálja is könyveit.

A múzeumpedagógiai foglalkozás és Tóth Krisztina Felhőmesék-bemutatója a kiállításra váltott jeggyel látogatható. 7 év alatt ingyenes!

Időpont: 2017. április 30., vasárnap 10.30-13.00
Helyszín: Műcsarnok, Hősök tere

Tóth Krisztina: FelhőmesékTimkó Bíbor illusztrációival

Hogy mi lett a kis denevérrel, aki madár akart lenni, hogyan gyógyult meg a kis hal, akinek megsérült az uszonya, hogyan élnek a szappanbuborékok, mit tudhatunk meg egy majdnem százéves bácsitól és a vízisiklók királyától? A Felhőmesékből választ kaphatunk kérdéseinkre és megismerkedhetünk egy csodálatos kislánnyal, Lilivel, aki kíváncsi, tele van ötletekkel, és mindig helyén van a szíve, ha arra van szükség.

A könyv 4-től 100 éves korig mindenkinek ajánlható.

A szerző portréját Valuska Gábor (VG) készítette

Tóth Krisztina: Felhőmesék
Magvető Kiadó, Budapest, 2017
56 oldal, teljes bolti ár 2990 Ft,
kedvezményes webshop ár 2392 Ft,
ISBN 978 963 143 5160