Pécsi Balett | Idén is Szolnokon indult az év

Posted on 2017. január 9. hétfő Szerző:

0


szolnok2017allo

Bartók–Kecsó: Táncszvit

Xénia |

A 2016-os első együttműködés kiemelkedő sikerére tekintettel a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ismét felkérte a Pécsi Balett társulatát, hogy a zenekar nagyszabású újévi koncertjén egy újabb bemutatóval jelentkezzen.

A pécsi társulat hatalmas sikerrel mutatta be január 7-én a szolnoki sportcsarnokban Bartók Béla Táncszvitjét.

A koreográfiát Molnár Zsolt Kecsó, az együttes ifjú tehetsége készítette, a jelmezeket Fenyő Péter tervezte. Táncosok: Kócsy Mónika, Ujvári Katalin, Kerekes Soma Lőrinc, Koncz Péter, Szabó Márton és Tuboly Szilárd. A Szolnoki Szimfonikus Zenekart Izaki Masahiro vezényelte.

A Pécsi Balett az elmúlt évet anyavárosában zárta a Diótörő előadássorozatával. A nagyszabású produkció felújítását a közönség felfokozott érdeklődése kísérte a Pécsi Nemzeti Színházban.

Jelenet a Tűzmadárból

Sztravinszkij–Kecsó: Tűzmadár

A budapesti közönség legközelebb január 30-án a Várkert Bazárban láthatja a társulatot Cameron McMillan: Beszélj hozzám és Molnár Zsolt Kecsó: Tűzmadár-szvit című egyfelvonásosával.

A következő, szintén budapesti alkalom a február 24-i tánc­színházi előadás lesz. A Száll a kakukk fészkére bemutatója Vincze Balázs koreográfiájával, Vidá­kovics Szláven rendezésében kerül színpadra a Budapest Táncfesztiválon – mindkétszer a Nemzeti Táncszínház szerve­zésében.

Fotók: Lescsinszky Zoltán