Egy mozijegy áráért a bródvéééj (meg az ég) | Centrál Színház – Exxxxtra!

Posted on 2015. március 10. kedd Szerző:

0


A Róza és Mór  – nemzeti-romantikus daljáték – szerelmesei (Rada Bálint, Botos Éva)

A Róza és Mór – nemzeti-romantikus daljáték – szerelmesei (Rada Bálint, Botos Éva)

Xénia |

A Broadway felett az ég című musical-őrület a Centrálosok kedvence. A Kis­szín­padon futó bemutatók közül nekik a leg­kedvesebb. Eredeti, vad, vicces, tisz­te­let­len – csupa olyan dolog, amitől színház a színház. Tehát vadul szeretik.

Különös paródia, mert miközben nyelvet ölt a musicalekre és kiröhögi, érvényes musicalt te­remt. Eredeti, amit Darvas Ferenc zenéjének köszönhet, és annak a fiatalos pofátlanságnak, amivel Baráthy György és Kiss Márton létre­hozták.

A darab mellesleg a Magyarország legsz@rabb musicalje alcímmel büszkélkedik. De csak azért nem tör világbabérokra, mert (1) az első helyért a világon nagyon sokan vetélkednek, és mert (2) utalásait, kikacsintásait és kibandzsításait főként az érti, aki e haza történetét ismeri kissé vagy átélte – vagy mindkettő…

Amíg új a szerelem.. (Szilágyi Csenge, Cserna Antal)

Amíg új a szerelem.. (Szilágyi Csenge, Cserna Antal)

Pintér Béla egyik darabja sem járt még a Révai utcában, de a pintérizmusok rajongói meglepődnének, mennyire ismerős lesz számukra a Broadway… hangütése. Tegye fel a kezét az, aki egyetlen asszociációval össze tudja hozni, Coelhót Laborfalvy Rózával, a Várbazárt az átvágott torkú színikritikusokkal, Vukot az Oroszlánkirállyal.

broadway_mozijegyA Broadway felett az égben mindez szárnyal, mint Vitry Olga az Operaház erkélyéről a nézőtér felé. Dalolva.

Aki még nem látta vagy szívesen újra nézné, most megteheti egy mozijegy áráért: 1740 forintért.

»Önző számításból találtuk ki ezt az akciót – mondták el a Centrál színészei. – Mi imádjuk az előadást, és azt szeretnénk, ha mindenki látná.« Csak egy mozijegy ára (Ellenőriztem: még annyi sem. A szerk.), és garantáltan nem adnak hozzá pattogatott kukoricát.

Broadway felett az ég | Centrál Színház / Kisszínpad – 1740 Ft

A kedvezmény az internetes jegyvásárláskor nem használható ki, tehát mihamarabb telefonáljanak a szervezésre (+36-1-301-2068)

Botos Éva

Botos Éva

Magyarhon vállaltan legsz@rabb musicaljének (nem is az!) szereplői: Botos Éva, Szilágyi Csenge, Borbás Gabi, Papp János, Cserna Antal, Rada Bálint

Részletek és az előadás további képei

Fotók: Szilágyi Lenke

Legközelebbi előadások

2015. március 21. (szombat), március 30. (hétfő),
április 18. (szombat), április 28. (kedd) – 19:00