West Side Story, fejjel lefelé | Cirque Éloize: iD / Papp László Sportaréna

Posted on 2014. április 19. szombat Szerző:

0


C.Eloize-székek-240KrE |

Két estén a Papp László Sportarénában láthatja a magyar közönség a kortárs cirkuszvilág egyik legismertebb társulata, a Cirque Éloize iD című előadását. A kanadai csapat a cirkuszművészet extravagáns, más néven újcirkusz fajtáját mű­veli. Ennek lénye­ge a dramatizált, színhá­zi­as előadásforma – a kunsztok lazán kötött sora helyett –, mely ezút­tal két rivális utcai banda harcát bemu­tatva a hip-hop elemeit is magába sűríti majd.

Az Éloize társulata a magyar közönség előtt sem ismeretlen, egy ízben léptek már fel a Müpában a Cirkopolis című előadással, mely a társulat húsz évi, több mint 4000 fellépést elkönyvelő karrierjébe illeszkedett. A mostani darab elmozdulást jelent nálunk is jól ismert Cirque du Soleil arénákba illő, grandiózus (és drága) világa felé. A videó előzetes alapján valahol félúton áll a finom és kellően underground Trafó-beli újcirkuszi fellépők és az XXL méretű kanadai csapat stílusa és színpadképe között. Bazárin innen, „start-up” szellemiségen túl.

Ami nem lesz: kutyacukiság és félelmetes állatok, porondmester, valcer, polka, flitterek. Ami lesz: extrém felületek, videóanimáció, kötéltánc, levegőakrobatika, hip-hop mozgáskultúra és színházba illő történet. Tehát, ha jól csinálják: látványosság, 21. századi módra.

Cirque Éloize: iD
Papp László Sportaréna (1143 Budapest, Stefánia út 2.) Jegyvásárlás
2014. április 22. és április 23. 19.00

C.Eloize-ugrokotel-550