A pincétől a zsinórpadlásig | Nyílt nap a Centrál Színházban

Posted on 2014. március 26. szerda Szerző:

0


btf-logoMárcius 29-én, szombaton a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Centrál Színház nyílt napot tart. Lesz kulisszajárás, nézői pályázatok felolvasása, és beszélgetés az autizmusról A kutya különös esete az éjszakában című darab kapcsán.

Részletes program:
14.00 órakor kezdődik, és egyelőre talán az érdeklődők számától függően tart hosszabb vagy rövidebb ideig a Kulisszajárás.
A színházi titkok nyomába 10 percenként indulnak a csoportok. A körbevezetés idegenvezetői: Puskás Tamás igazgató, Vándor Veronika rendezőasszisztens és Baráthy György dramaturg.

Lehet előzetes regisztrációval (marketing@centralszinhaz.hu) jelentkezni, de a helyszínen is kivárhatjátok a belépést, az érkezés sorrendjében.

közben: 14.00–15.00 Szabálytalan földrajzórát
tart a kulisszajárások alatt Papp János, a Vándor-színész, aki a színház emeleti előterében mesél történeteket utazásairól.

15.00 órakor kezdődik a Kamaszkorom legszebb/legrondább…
Néző-író pályázatot hirdetett a színház a Kutya különös esete az éjszakában című darabhoz kapcsolódva. A nyertesek: Peremartoni Krisztina, Juhász Lujza és Szánthó Erika. A díjazott írásokat, és még néhány jól sikerült szöveget olvasnak fel a Kisszínpadon a színház művészei: Pokorny Lia, Borbás Gabi, Szilágyi Csenge, Ágoston Katalin és Schmied Zoltán.

Pokorny Lia, Scherer Péter, Kovács Krisztián

Pokorny Lia, Scherer Péter, Kovács Krisztián

16.00 órától az Autisták Világnapjához kapcsolódva beszélgetés hallgatható meg a Kisszínpadon. Beszélgetőtársak: Sajó Eszter, klinikai szakpszichológus, a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány egyik alapítója, Tóth Tamás szülő, Puskás Tamás rendező, és (ha ráérnek) a színészek is. A téma: elfogadás, önelfogadás, esélyegyenlőség, egyáltalán esély és önállóság.

A beszélgetést Sándor Erzsi vezeti.

A nyílt napon a részvétel ingyenes. A Centrál Színház szeretettel vár mindenkit!

Fotók: Jókuti György