Pestre jön az orvosi krimik királya | Robin Cook az Andrássy úton

Posted on 2013. augusztus 7. szerda Szerző:

0


Robin Cook

Robin Cook

Európai túráján hozzánk is ellátogat Robin Cook, az orvosi krimik koronázatlan királya, hogy népszerűsítse Jótékony halál című regényét. Cook már többször járt hazánkban, szívesen találkozik magyar olvasóközönségével is.

Idén augusztus 8-án (csütörtökön) 17 órától lesz a Párizsi Nagyáruház Alexandra Könyvesházának vendége, a Lotz-teremben dedikálja köteteit.

A kiadónál magyar nyelven megjelent legutóbbi kötete – a Jótékony halál – áprilisban került piacra a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, egy korábbi klasszikus krimi, a Végzetes megoldás újrakiadásával.

Cook_vegzetes megoldasA Végzetes megoldás egy vermonti kisvárosba, a festői szépségű Bartletbe vezet, a hely biztos gyógyulást ígér egy fiatal orvos házaspár beteg gyermeke számára. Kezdetben megvalósulni látszik minden álmuk, ám a kislány állapota váratlanul rosszabbra fordul. A szülőkön eluralkodik a rémület, hogy az idillben valami borzalom rejtőzik. Ebben a konfliktusokkal és intrikákkal teli világban elmaradhatatlan gyilkosságok, megmagyarázhatatlan megbetegedések és halálesetek történnek, sőt még rendszeres, erőszakos támadások is. Mindennek mi köze lehet a biztosítóhoz, a kórház igazgatótanácsához, a tervezett parkoló-beruházáshoz vagy az amerikai haditengerészethez? A Végzetes megoldás végére mindez kiderül.

Cook_jotekony halalA másik, szintén kórházi környezetben játszódó krimi, a Jótékony halál a gátlástalan mohóság, az orvosi visszaélések és a megdöbbentő tudományos felfedezések világának lenyűgöző feltárása. Egy zárkózott, kivételes tehetségű orvostanhallgató lány kezd nyomozni tanárának halála kapcsán. Miközben egyre mélyebbre ás a történtekben, súlyos titkokkal és megválaszolatlan kérdésekkel találja szembe magát. Van az emberi kapzsiságnak határa? Vajon mindenki számára szent az emberélet? Elképzelhető, hogy valaki mások halálából próbál hasznot húzni?

A cím fotóját Valuska Gábor készítette