A jövő a kezdet kezdete. Bob Marley füveskönyve (részlet)

Posted on 2013. augusztus 1. csütörtök Szerző:

0


Marley-illusztrMarley-idézetek

Nem vágyom arra, hogy szupersztár legyek, csak azt teszem, amit Isten akar tőlem. Ha nincs mit csinálnom többé, akkor el kell mennem.

Tudod, az idő változik, mert Jah a legnagyobb sakkjátékos.

A gyűlöletet ki kell zárnom magamból, mert akkor nem fogad be Zion.

Ha a Földön élő emberek elkezdenének gondolni valamire, mindegy hogy mire, a lényeg hogy pozitív dolog legyen, és akár csak egy óráig is, de ugyanakkor, egyszerre meditálnának… Hamarosan biztosan jobb lenne az időjárás, és a szmog is eltűnne…

Van egy csomó búzánk meg kukoricánk. És az emberiség jól elvan a Földön. Imádok gazdálkodni! Egy farmon akarok élni egyszer.

A Zimbabwe című dal egyenesen Etiópiából ered. Egy Shashamane nevű helyen írtam… Aztán, mikor kijött a dal, megtörtént a dolog. Képzelheted, mi lett volna, ha az összes dalt Etiópiában írom. Talán majdnem mind valóra vált volna.

Az Isten nem akar hatalmat. De az ördögnek hatalom kell, mert az ördög léte bizonytalan.

Jah néha megmutat dolgokat, mielőtt megtörténnek. Ez történt velem is mielőtt lövöldözni kezdtek. Volt egy álmom, amelyben rengeteg lövést hallottam…

Túl sokan akarnak túl sok mindenről beszélni, és közben semmit sem tudnak.

Megesik, hogy harcolnod kell. Tölteni és tüzelni. Ha meg kell védened a jogaidat az emberek között, a béke és a szeretet soraiba állva.

Ha be akarod rasztásítani a hajad, számolnod kell a kirekesztéssel. Nem fogsz munkát kapni. De tudni fogod mi a különbség a szabadság és a börtön között.

Látod, Isten nagylelkű. Először önmagadat adja neked, aztán az egész világmindenséget. Minden rendben lesz.

Ha bármit látok, ami vörös, arany és zöld színű, olyan számomra, mint egy üzenet. Látom, hogy ez a három szín irányítja az életet. Akárhová mész a Földön, a jelzőlámpák piros, sárga és zöld színűek…

Minden ember önálló világegyetemet hordoz magában.

Mindig büszke vagyok, ha csimbókokat látok a hajakban. Ez a jövő. Jó lesz… Ez a kezdet. Először berasztásítják a hajukat, azután megértik az üzenetet, és becsületessé, igazzá válnak.

A jövő a kezdet kezdete. Bob Marley füveskönyve
Libri Könyvkiadó, 2013