Szécsi Noémi: Mandragóra utca 7.

Posted on 2013. április 2. kedd Szerző:

0


SzécsiN_Mandragóra-utca-bor180Furcsa egy ház ez a Mandragóra utca 7. Ida és Tamara szám­talanszor nekivágtak már, hogy feltérképezzék a titokzatos épü­letet, bizonyos dolgokat mégsem sikerült kideríteniük.

Például laknak-e a földszint 1-ben? Mit akar az a gyanús egyén, aki Ida anyukája körül ólálkodik? Csak nem varázsolták el azt a szegény anyukát? Mi zajlik a pincében? Kié az az öntudatos kóbor kutya, aki többnyire a házmesternő ablaka alatt szaglászik? És vajon a házmesternő tényleg seprűnyélen közlekedik?

A két barátnő módszeres kutatómunkába kezd. Nemcsak napköz­ben, iskola után nyomoznak, hanem a szép kis halálfej­mintás paplanhuzat alatt álmaikban is a rejtély kulcsát keresik. Indul­junk ki abból, hogy boszorkányok márpedig nincsenek. És lidér­cek, tündérek meg vámpírok sincsenek! Vagy vannak?

A sokféle műfajban otthonos, kivételes tehetségnek számító szerző a Kommunista Monte Cristo című regényéért 2009-ben megkapta az Európai Unió Irodalmi Díját. 2011-ben József Attila-díjjal jutalmazták.

Szécsi Noémi: Mandragóra utca 7.
Illusztrátor: P. Szathmáry István
Európa Kiadó, 2012
292 oldal
ISBN  978 963 079 5050