Olvass egy e-könyvet e héten!

Posted on 2013. március 3. vasárnap Szerző:

0


Kanadai kezdeményezésre 2004 óta minden évben megrendezik az elektronikus könyvek népszerűsítésére a »Read an E-Book Week« programot. Idén március 3–9. között van az E-könyv olvasás hete.

read-an-ebook.ill.01

A »Read an E-Book Week« (Az e-könyv olvasás hete) kanadai ötletgazdája, Rita Toews, minden e-könyv-baráttól azt kéri, szerezzen még több támogatót ennek az akciónak. Szervezzen nyilvános felolvasásokat, könyvtári bemutatókat, iskolai látogatásokat, írjon és beszéljen az e-könyvekről, a kezdeményezés bannereit helyezze el internetes oldalain és főként: publikáljon, tegyen közzé legalább egy elektronikus könyvet ingyen.

A 2012 nyarán létrejött Egyesülés az E-könyvekért, a szinte valamennyi hazai e-könyvest tömörítő civil társulás, ebben az évben már csatlakozott a kezdeményezéshez. Az egyesülés könyvkiadói közül többen néhány könyvet ingyenesen letölthetővé tettek erre az időszakra. Az érintett e-könyvek valamennyi forgalmazó oldalán ingyenesen érhetőek el egész héten.

read-an-ebookA kedvezményesen kapható e-könyvek listáján népszerű szépirodalmi és könnyed olvasmányok éppúgy találhatóak, mint szakkönyvek – például éppen az e-könyv szerzői jogi vonatkozásaival foglalkozó kötet is. Hiszen az elektronikus könyvek szerzőinek és kiadóinak jogait éppúgy védeni kell, ahogy az a hagyományos könyvek esetében történik.

A nagy múltú könyvünnepekkel szemben az e-könyv-vásárok hagyománya még nem alakult ki. Vannak azonban kísér­letek, éppen ilyen »Az e-könyv olvasás hete«. A szer­ve­zők azt szeretnék elérni, hogy a nyomtatott és virtu­ális mé­diumok foglalkozzanak az e-könyv témakörével, a könyv­forgal­ma­zó­kat pedig arra kérik, e hét folyamán adjanak ked­vez­ményeket áraikból, egészen az ingye­nes­ségig.