Ruth Rendell: Sötéthez szokott szem

Posted on 2013. január 27. vasárnap Szerző:

0


rendell_sötéthez szokott-borEgyikünk sem olyan normális, mint ahogy hinné vagy mutatná. Ahogy a legtöbb családnak, a Hillyardoknak is megvannak a maguk titkai. Az egyik a fiatal és gyönyörű Eden Hillyard halálához vezet. Faith nagynénjét, Vera Hillyardot kötél általi halálra ítélik húga, Eden brutális meggyilkolásáért. Hogy miért tette? Ezt a kérdést a döbbenet közepette fel sem teszik.

Faith évtizedekkel később egy újságíró kérésére kiforgatja a családi fiókokat, hogy együtt jöjjenek rá a miértre és a hogyanra. A nővérek, Vera és Eden kapcsolata mindig is amolyan se-veled-se-nélküled viszony volt, melyben a kísértés, a kapzsiság, a féltékenység és a szeretet elemei elegyedtek. Ráadásul ketten osztoztak egy súlyos titkon. És ahogy a tisztázó pillantás felfedi a részleteket, egyre világosabbá válik, hogy a teljes igazság az élőkre is kihatással lesz.

Ruth Rendell legsikeresebb pszichokrimijében a gyilkos személyét nem lengi körül homály, a »miért tette?« kérdése azonban a válaszok sötét szövevényéhez vezet, és az igazi bűnös talán nem is az, akinek a kötél a nyakára került. A regény minden létező krimiirodalmi elismerést besöpört az Arany Tőrtől az Edgar-díjig. A ezzel a kötettel folytatja Pszichokrimi sorozatát.

Fordító: Holbok Zoltán

Ruth Rendell: Sötéthez szokott szem (Pszichokrimi sorozat)
Partvonal Kiadó, 2012
454 oldal
ISBN 978 615 528 3017