A piszkos szex legyen a múlté | Soma Mamagésa: Tiszta szex

Posted on 2012. október 30. kedd Szerző:

0


Írta: Kleyer Éva

Kedves gyerekek – ahm, bocsánat: tisztelt ifjú hölgyek és fiatalurak, mai rendhagyó osztályfőnöki óránk témája a szex. Nem röhög! Tudom, hogy mindenki rendelkezik e téren tapasztalattal, hiszen ez olyan téma, mint a foci. Mindenki ért hozzá, de nem mindenki tudja csinálni.

Bizony, sokan leélik az életüket úgy, hogy nem tudták, nem élték át az igazi, tiszta szexet. Valami persze zajlik, bizonyíték erre, hogy még nem halt ki az emberiség, de ha adatott egy ilyen csodás lehetőségünk, hogy életünket szebbé tegyük, miért is nem élünk vele?

Ne reménykedjenek, hölgyeim és uraim, hogy saját életemből vett példákkal illusztrálom majd mondandómat, ennél egy sokkal tapasztaltabb, szakavatottabb mestert hívtam segítségül: Soma Mamagésát. És mivel személyesen most nem állt módjában megjelenni, ezért lenyűgöző könyvét szeretném önöknek bemutatni.

Már a cím: Tiszta szex is a benne rejtőző kettősséget mutatja: a szexualitás igenis tiszta, felemelő, csodálatos dolog, csak le kell róla hántani az évszázadok alatt rárakódott frusztrációt, előítéleteket, rossz beidegződéseket.

Másrészt a könyv tényleg csak és pusztán a szexről szól, Soma – lehengerlően egyéni stílusában – végigvezet bennünket saját életének szexuális fejlődésén, a kezdeti botorkáláson át (Fúj, én inkább szűz maradok!), a tinédzser kori rossz tapasztalatoktól (Kovácsoljunk tőkét a negatívumokból), a kiteljesedett szexistennő-jelenig.

Aki szennyes pornó-naplóra számít, nagyot fog csalódni. Erről szó sincs, noha kendőzetlen nyíltsággal beszél saját fejlődése kapcsán a szex szinte minden aspektusáról: az önkielégítésről, a csókolózásról, az „ujjazásról”, vagy akár a csoportos szexről és az azonos neműekkel való tapasztalatokról.

Soma Mamagésa

Nehéz jelzőt találni a pillanatra, amikor a tizennyolc éves Soma megkérdezte a nagymamáját: vajon volt-e már neki klitoriális orgazmusa? De a válasz sem volt kevésbé jellemző: „Kislányom, én mindig nagyon tiszteltem a nagyapádat!”

Mire is világít rá ez a jelenet? A szexhez kötődő (múltbéli) negatív tartalmakra. Sommázva: szégyen, bűntudat, manipuláció, tabu, függés, féltékenység, elfojtás, szemérem. Folytassam? Patriarchális alá-fölé rendeltség, hatalmi drámák, leosztott szerepek.

„Ahogy fent, úgy lent, ahogy kint, úgy bent” – idézi Soma a Smaragd-tábla tanítását. Vagyis a dolgok szimmetriáját (syn metrion – a közös mérték, mondja Arisztotelész), az összhangot, a szabad kiteljesedést, az arany középutat kell megtalálnunk.

Soma nyíltsága, önelfogadása, életszeretete, a természet és a természetesség iránti elkötelezettsége segíthet, hogy az egyház és a ráépülő társadalmi elvárások által tabuvá tett szexualitást, az emberi testet felszabadítsuk a generációk életét megnyomorító terhek alól. S következő lépésként a nagyszülők sérelmeit ledobva, bátor és éber önismerettel rendelkező, autonóm, stabil, önálló felnőtt emberekké váljunk – akik bátran megélik nemiségüket.

Somának bevallottan nagyon sok pasija volt (van), mindamellett, hogy boldog családi életet él férjével, Gyurival (akinek őszinte elismerésünk türelméért és szerelméért, valamint kitartásáért, amivel nagyban hozzájárul hazánk leányai és asszonyai szexuális életének kiteljesedéséhez) és két ifjú felnőtt gyermekével.

Köszönet Somának azért, hogy sokrétű élettapasztalatát, tanulmányait, olvasmányait, segítő terápiájának élményeit megosztja velünk, így magunk már megspóroljuk a hosszú és fáradságos út végigszenvedését. Másfelől mindeme tudással felvértezve indulhatunk neki saját, immár kiteljesedett szexuális életünk meghódításának.

Még egy nagyon fontos dolog, ifjú hölgyek és urak! Bizonyára csodálkoznak, hogy a felvilágosító osztályfőnöki órán a hímnemű tanulók is jelen lehettek, noha egy nőkről nőknek szóló könyvről beszélgettünk. Nos, ez nem véletlen. Nagyon ajánlom ezt a könyvet azon urak kezébe is, akik sokszor panaszkodnak, hogy nem értik a nőket. Hát tessék, itt lehet bepillantani a NŐ legintimebb pillanataiba, vágyaiba, gondolataiba.

Egyébként pedig emlékeztetek arra, hogy ez az egész móka az elfogadásról, a megértésről szól, amelyhez két ember kell. Akik ugyan nagyon különbözőek, de végül is mindketten egyet akarnak: egymást.

Soma Mamagésa: Tiszta szex
Jaffa Kiadó, 2012

»Soma Mamagésa: Tiszta szex – megvásárolható a polc.hu webáruházban.«