Shilpi Somaya Gowda: Az eltitkolt lány

Posted on 2012. október 27. szombat Szerző:

0


Somer minden vágya megvalósul – a szerelme nemrég vette feleségül, és San Franciscóban éppen elkezdte orvosi pályafutását –, mígnem egy nap kiderül, hogy soha nem szülhet gyermeket.

Ugyanebben az évben egy szegény indiai anya újszülött kislánya életének megmentése érdekében szívfájdító elhatározásra jut: a kisbabáját árvaházba adja. Döntése Kavitát egész életében kísérti, és olyan hullámokat vet, melyek a világ túlsó feléről is visszatérnek.

E két asszony sorsát Asha, a mumbai (bombayi) árvaházból örökbe fogadott lány köti össze. Ennek a két, láthatatlanul összekapcsolódó családnak a sorsát követjük nyomon egész addig, amíg Ashát önfeltáró utazása vissza nem vezeti Indiába.

A regény nem csupán a szeretet kitörölhetetlen hatalmáról és számtalan formájáról szól, hanem arról is, hogy választásaink és családunk miként határozzák meg előre nem láthatóan az életünket. Minden tekintetben igaz mű az anyaságról, a családról és a megbocsátásról.

Fordító: Kovács Lajos

„Lenyűgöző és bölcs alkotás. Messzire jut térben és mélyre az emberi szívben.” – Minneapolis Star Tribune

„Kötelező olvasmány mindenkinek, akit megérintett az örökbefogadás kérdése, vagy India, vagy a serdülő lányok és az anyjuk közti kényes kapcsolat dinamikája.” – Sujata Massey, a Shimura Trouble szerzője

 *

Shilpi Somaya Gowda Torontóban született és nőtt fel, szülei Mumbaiból (Bombay) emigráltak Kanadába. A Stanford egyetemen szerzett MBA diplomát. 1991-ben nyári gyakorlatot töltött egy indiai árvaházban, az ott átéltek adtak ihletet Az eltitkolt lány megírására. Jelenleg Kaliforniában él férjével és gyerekeivel.

Shilpi Somaya Gowda: Az eltitkolt lány
M-Érték Kiadó, 2012
374 oldal
ISBN 978 615 511 3529