Szerencsés flótás | Bemutató a Városmajori Szabadtéri Színpadon

Posted on 2012. augusztus 1. szerda Szerző:

0


Kortárs operettet mutat be augusztus 2-án a Városmajori Szabadtéri Színpad. A Szerencsés flótás Békeffy István ötletéből, Fényes Szabolcs zenéjével és Szenes Iván dalszövegeivel készült a korai hatvanas években.

Roppant egyszerű cselekménye egy fodrászatban játszódik, ahol a világ legnagyobb balfácánja, Péter dolgozik – habár ügyetlensége alapján aligha akadhat bárki is, aki borotvája vagy ollója alá merné tenni a fejét. A fodrászatban dolgozik Ilonka is, Péter szerelme. Itt törzsvendég a nagyravágyó lokál-énekesnő, Manci is.

A kisszerű emberekhez nagynak képzelt figurák térnek be, akikről csak egy félig-meddig ünneplős napon, a Csalogány nevű lokálban derül ki, hogy szintén gyengécske jellemek. A gyengékről viszont az, hogy igen derék emberek, beleértve ezt a szerencsétlen flótást, aki eddig teljesen hiába lottózott, soha nem kísértette meg a szerencse. De csak eddig!

Vajdai Vilmos rendező az alapszövegen alig változtatott, de énekstílusban, mozgásban, színrevitelben igyekezett kissé eltávolodni – és a nézőt eltávolítani – a súlytalan történetkétől.

A zenét új hangszerelésében a Budapest Bár énekesei és zenészei adják, a színészek a HOPPart, a Katona József Színház és a TÁP Színház művészei: Barabás Richárd, Behumi Dóri, Dankó István, Farkas Róbert, Fekete Ernő, Gergely Katalin, Keresztes Tamás, Kiss Diána Magdolna, Kollár László, Németh Juci, Ökrös Károly, Pálos Hanna, Szilágyi Katalin, Tasnádi Bence, Ujlaki Dénes.

Bemutató: 2012. augusztus 2. (csütörtök) 20 óra,
előadások: 2012. augusztus 4. (szombat) és 7. (kedd) 20 óra

Helyszín: Városmajori Szabadtéri Színpad