Daniel Metcalfe: A Selyemút hírmondói

Posted on 2012. július 22. vasárnap Szerző:

0


»Szinte poggyász nélkül, egyedül szeltem át Közép-Ázsiát. Akár meredek hegyi ösvényeken kapaszkodtam, akár átkozott síkságokon utaztam a térség legeldugottabb, legrémségesebb, legszennyezettebb helyei felé, mindig menedéket kaptam az ott élő emberektől. Visszaemlékezéseikből, történelmük, hagyományaik gazdag tárházából és útleírásokból merítve igyekszem föltárni ennek a csábító, ismeretlen világrésznek a titkait.« – Daniel Metcalfe

Daniel Metcalfe 2002-ben végzett az Oxfordi Egyetem klasszika-filológia szakán. Hat hónapig alkalmi munkákból élt, majd perzsául kezdett tanulni, és Teheránba utazott, ahol egy évet töltött. Szenvedélyes utazóként bejárta Közép-Ázsiát, Kelet-Európát és a földgolyó több mint ötven országát. Jelenleg Londonban él. Oroszul, perzsául, svédül és portugálul beszél, és sosem utazik a mandolinja nélkül.

»A Selyemút hírmondói« az első könyve, amelyet a 2009-ben Banff Mountain könyv­fesz­tivál díjára is jelöltek. Metcalfe újabban a portugálok afrikai hagyatékát kutatja.

Daniel Metcalfe: A Selyemút hírmondói – GPS-koordináták sorozat

Geographia Kiadó, 2012

ISBN 978 615 510 5227