Az Olvasók Kiadója – 2011 | Nyertesek: a 12.

Posted on 2012. január 26. csütörtök Szerző:

1


Kedves olvasóink, barátaink,

Az Olvassbele.com tavaly hirdette meg (akkor még Olvassbele.hu néven) a kérdést, hogy ti/önök, olvasók melyik kiadót tartjátok az év legjobbjának. Senkitől nem kértünk indoklást, csupán szavazást a honlapunkon és a facebookos oldalon. A leadott szavazatok hátterében nyilván különböző olvasói értékelési szempontok állnak, amelyeket befolyásolhatott a kiadó által piacra vitt könyvek minősége, sikere, bizonyára mennyisége is, a szerzők népszerűsége, a rajongók lelkesültsége – és valószínűleg a kiadó eredményes ön-népszerűsítő (pr-) munkája.

Csupán az érdekesség kedvéért: olyan könyvkiadó listára vételét is kérték – egyébként helyesen –, és kapott rögtön egy szavazatot, amelyik előzmény nélkül, első és addig egyetlen könyvével toppant a piacra.

A szavazás 2011. december 31-ével lezárult. Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt, a rengeteg leadott voksot!

Ötletünk abból a szempontból is rendhagyó, hogy nemcsak az első három helyezett kiadóra gondoltunk, hanem mindjárt tizenkettőre. Mindegyiküket szeretnénk egy kicsit közelebbről megismertetni az olvasókkal, ezért az év minden hónapjában bemutatkozik nálunk egy-egy nyertes. És hogy tovább csigázzuk az érdeklődést, a 12-es listán hátulról előrefelé haladunk.

Az Olvasók Kiadója 2011 szavazáson 12. lett a Nyitott Könyvműhely Kiadó. Elsőnek tehát ők mutatkoznak be nálunk.

Februárban érkezik a tizenegyedik helyezett!