Ilma Rakusa Magyarországon találkozik művének értőivel

Posted on 2011. november 18. péntek Szerző:

0


Ilma Rakusa: Rengeteg tengerA Rengeteg tenger írója, Ilma Rakusa november végén néhány napra hazánkba látogat. Ebből az alkalomból Debrecenben, Budapesten és Szegeden találkozik olvasóival, fordítóival, a mű és a szerző iránt érdeklődőkkel.

A tervezett programok:

November 28-án 16 órakor a Debreceni Egyetem Komparatisztikai Műhelyének sorozatában mutatják be a művet. Helye a Debreceni Egyetem, a Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézet könyvtára (főépület 303). A találkozó házigazdája dr. Berta Erzsébet, egyetemi adjunktus.

November 29-én 17 órától az ELTE Bölcsészettudományi Karának Germanisztikai Intézetében (Budapest V., Rákóczi út 5. fszt. 21.) kerül sor könyvbemutatóra. Itt a házigazda Kurdi Imre, a szerző magyarországi fordítója.

November 30-án 19 órakor a szegedi Grand Caféban (Szeged, Deák Ferenc u. 18. II. emelet) találkozhatnak Ilma Rakusával. Az este házigazdái Bombitz Attila és Darvasi László lesznek.

Ilma Rakusa

Ilma Rakusa

A Rengeteg tenger szerzője a lassúság és a szomorúság selymébe vonja életútját Rimaszombattól Zürichig. Nem egyszerűen gyermekkorról, ifjúságról mesél, hanem láthatóvá, ízlelhetővé, hallhatóvá teszi az időt. Ebben a közép-európai térben a politikum alig látszik: a prágai tavasz vagy a diáklázadások idején hősünk könyvtárban ül, nagy oroszokat olvas, vagy éppen zongorázik. Ilma Rakusa otthon van Közép-Európában, következésképp nincs otthon Szlovákiában, Magyarországon, Horvátországban vagy Szerbiában. Svájcban sincs, hiányzik neki a tenger. Az is igaz, hogy számára nincsenek határok, ahogy legtöbbünk számára csak azok léteznek.

Bővebben a könyvről: Amiről a bőröndök mesélnek

Olvass bele: Részlet a Rengeteg tengerből